Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la incompatibilitățile parlamentarilor

228
Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare  la incompatibilitățile parlamentarilor - klausiohannis3-1493390895.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.


Potrivit legii, calitatea de parlamentar este incompatibilă cu exercitarea funcțiilor de conducere și de membru în consiliile de administrație ale societăților care desfășoară sistematic și efectiv activități comerciale, inclusiv bănci sau alte instituții de credit, societăți de asigurare, financiare și instituții publice. 


"Calitatea de deputat și senator este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții sau calități: funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, care desfășoară sistematic și efectiv activități comerciale, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare și la instituțiile publice", stipulează legea. 


Față de prevederile actuale, potrivit cărora calitatea de deputat și senator este incompatibilă cu funcțiile de conducere în societățile comerciale, legea a stabilit incompatibilitatea cu exercitarea funcțiilor de conducere în aceste societăți comerciale care desfășoară efectiv și sistematic activități comerciale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7376 secunde