Kelemen Hunor: Propunem declanșarea alegerilor anticipate și apariția unui guvern tehnocrat

99
Kelemen Hunor: Propunem declanșarea alegerilor anticipate și apariția unui guvern tehnocrat - hunor-1446744430.jpg
UDMR s-a prezentat joi la discuții cu Klaus Iohannis în vederea numirii unui nou premier, după ce Victor Ponta și-a depus mandatul miercuri.

"La consultările cu președintele Iohannis am prezentat opțiunea și prima soluție a UDMR la această criză politică și credem că e nevoie de o agendă foarte clară pentru cel puțin șase luni de zile și câteva obiective extrem de clare. Avem obligația de a asculta ce spune societatea și de a găsi soluții politice", a explicat Kelemen Hunor la finalul discuțiilor, potrivit B1.ro.

"Trebuie să fie gândite și să redăm speranța oamenilor și principiile fundamentale. Credem că până la sfârșitul lunii noiembrie trebuie să avem un nou guvern. Acest guvern conduce țara până la alegeri. Și propunem declanșarea alegerilor anticipate. Un guvern tehnocrat, condus de un om care are libertatea de a-și alege miniștri, nu trebuie să fie politicieni, dar nu îi putem exclude din minister", a explicat Hunor poziția UDMR.

Maghiarii declară că "se poate și un guvern politic", dar "ar fi unul de sacrificiu. În acest moment, dacă se poate ajunge la un consens politic, suntem de acord cu anticipatele, daca se gasesc soluții constituționale. Guvernul tehnocrat ar fi o soluție corectă și un răspuns corect, cinstit la tot ce se formulează din partea societății".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4579 secunde