Ion Iliescu dezminte declarațiile din "Le Figaro". Jurnalistul îl contrazice: 'Am înregistrat interviul audio'

130147
Ion Iliescu dezminte declarațiile din
 "Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, (...) însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde". Este reacția fostului președinte Ion Iliescu, după apariția unui articol în ziarul "Le Figaro" în care este citat și el spunând, printre altele, că PSD traversează cea mai gravă criză din istorie. Ion Iliescu susține că este citat cu lucruri pe care NU le-a declarat niciodată nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva. Fostul președinte  mai spune că a citit "cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România" pe care o face "Le Figaro". Totuși, fostul lider al PSD nu neagă nicio clipă că ar fi stat de vorbă cu jurnaliștii de la "Le Figaro".


Fostul președinte spune că este implicat fără voie într-un război mediatic și consideră că publicația franceză îi datorează scuze: "Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații".


Paul Cozighian, jurnalistul de la Le Figaro, care a semnat articolul în care fostul președinte al țării Ion Iliescu îl critică pe actualul lider PSD, Liviu Dragnea, susține că are înregistrarea audio a interviului. Asta după ce Ion Iliescu a dezmințit informațiile apărute în publicația franceză.


"Am fost să iau acest interviu cu șeful meu de la Paris, redactor-șef adjunct pe politică internațională, la domnul Iliescu. Domnul a fost cu mine. Mâine apare acest articol în cotidianul Le Figaro. El a fost deja postat pe site-ul publicației.  Eu am înregistrările interviului. Noroc că le-am făcut. E o pură întâmplare. Președintele Iliescu ne-a primit cu o foarte mare amabilitate. Era bucuros să se întâlească cu jurnaliștii de la Le Figaro. Era informat cu faptul că ziarul e unul de dreapta, nicidecum prieten cu domnul Iliescu. Chiar am fost plăcut surprins de felul în care președintele Iliescu ne-a primit într-o după-amiază, la începutul lunii noiembrie. Am stat de vorbă aproape o oră și 30 de minute. Am făcut și o fotografie la sfârșit. Eu am zis, din respect, să-i fac fotografia lui. Există poza, o am și am să o aduc mâine în studio, cu șeful meu și cu liderul Iliescu. La finalul interviului chiar i-a dat o carte în limba franceză șefului meu. A fost extrem de elegant cu noi. Am rămas impresionat de franceza pe care o vorbea. I-am și spus că am să înregistrez acest moment pentru că oferă rar interviuri și să rămână pentru posteritate, dar să ne ajute și pe noi când o să redăm materialul. Interviul îl avem gata de mai bine de două săptămâni. Dar am așteptat momentul prielnic. Știți cum e în presa scrisă: trebuie să ai spațiu, să fie o actualitate importantă în țara respectivă ca să treacă. Chiar l-am rugat pe superiorul meu să aibă răbdare ca să vedem ce ne mai pregătește PSD-ul și președintele Dragnea. Să așteptăm momnetul potrivit. Când am văzut ce a fost duminică am sunat la Figaro și am spus că acum trebuie dat articolul. Am făcut câteva modificări, dar textul cu interviul cu liderul Iliescu era validat de multă vreme", a spus Paul Cozighian în direct la postul Realitatea TV.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Decembrie 2018
Stire din Politică-Administrație : Cadouri pentru copiii din Pecineaga
Pagina a fost generata in 0.8788 secunde