Ion Iliescu, critici la adresa conducerii PSD

382
Ion Iliescu, critici la adresa conducerii PSD - ioniliescu-1539618002.jpg
Fostul președinte al PSD Ion Iliescu a atras atenția, luni, asupra faptului că România nu poate avea "o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic".

Fostul lider social-democrat a scris pe blogul său că "România are nevoie de stabilitate, de o guvernare coerentă, la rândul ei, responsabilă și, mai ales, de consolidarea democrației".

"Repet ce am spus nu o dată: nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic. Este momentul să redeschidem canalele de comunicare, să reluăm dialogul între forțele politice și cu societatea civilă", se arată în postarea lui Iliescu.

Totodată, fostul președinte subliniază că PSD ar putea pierde coerența politică, "dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne".

"Nu am încurajat niciodată conducerea conflictuală, indiferent că este vorba despre partid, sau despre instituțiile statului. Abordarea critică a realității nu înseamnă atac la cineva. Înseamnă realism și exprimă dorința de a rezolva probleme, nu de a crea altele noi. PSD nu reprezintă, prin problemele pe care le are, excepția pe scena politică actuală. De fapt, este printre puținele forțe politice care mai păstrează un minim de coerență în acțiunea și în proiectele sale. Dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne, va pierde și această minimă coerență", a mai scris Ion Iliescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4228 secunde