Iohannis: Voi promulga legea privind achiziționarea sistemului de rachete Patriot

71
Iohannis: Voi promulga legea privind achiziționarea sistemului de rachete Patriot - klausiohannis-1511395745.jpg
Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va promulga legea privind achiziționarea sistemului de rachete Patriot "imediat ce va ajunge" la el, informează news.ro.


Klaus Iohannis a afirmat, la finalul unei dezbateri la care a participat la Universitatea din Ploiești, întrebat despre escala secretarului de stat american Rex Tillerson la București, că nu știe dacă există o legătură directă între vizita acestuia și amânarera discuțiilor privind cumpărarea sitemului de rachete Petriot de la Guvenrul american din cauza lipsei de cvorum.

"Nu știu dacă există o legătură directă între aceste două evenimente, dar pot să vă spun că am fost foarte neplăcut surprins când, într-o comisie a Parlamentului României, trebuia discutată o chestiune vitală pentru securitatea națională și un anumit grup de parlamentari pur și simplu a considerat că nu este cazul să meargă acolo. O abordare totuși nepotrivită și cred că este bine că și-au dat seama și dumnealor că este nepotrivită, au corectat-o între timp, a trecut prin ambele camere și imediat ce va ajunge la mine această lege, o să fie promulgată și va merge mai departe", a afirmat Klaus Iohannis.

Proiectul de lege privind achiziția sistemului de rachete Patriot a fost adoptat marți de Camera Deputaților, forul decizional, după ce cu o zi înainte a fost adoptat și de Senat. Legea urmează să fie transmisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, astfel încât până la 1 decembrie să poată fi semnat contractul cu SUA pentru achiziția rachetelor, urmând ca până la jumătate lunii viitoare să fie plătită și prima tranșă de 910 milioane de dolari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0698 secunde