Iohannis: Suntem bine pregătiți pentru perioada dificilă, dar interesantă

155
Iohannis: Suntem bine pregătiți pentru perioada dificilă, dar interesantă - iohannisklauscsat59436500-1547204445.jpg
Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că președinția Consiliului UE reprezintă un moment de importanță deosebită care va rămâne în istoria României, arătând că țara noastră este bine pregătită pentru acest mandat, potrivit news.ro.

"Am avut adineauri un dialog deschis și constructiv cu președintele Juncker și cu comisarii europeni. Cred că suntem bine pregătiți pentru perioada dificilă, dar interesantă și credem cu rezultate, pe care o începem acum. Noi considerăm Comisia Europeană un partener important", a spus Klaus Iohannis

Potrivit acestuia, obiectivul Președinției române este o Europă "mai puternică, mai unită și mai eficientă".

El a precizat că s-au abordat "o serie de dosare importante de pe agenda europeană" dar, în același timp, s-au purtat discuții despre chesituni de politică generală.

"Am discutat astăzi, evident, despre Brexit, despre bugetul multianual pentru următoarea perioadă, despre migrațiune, despre securitatea europeană și despre cum vom face să construim o agendă strategică realistă bună și credibilă pentru următoarea perioadă. Dacă ne referim la Brexit, pot să vă spun că ne dorim cu toții o retragere ordonată a Marii Britanii. Sperăm că așa se va întâmpla", a mai spus Iohannis.

Acesta a explicat, însă, că Uniunea Europeană este pregătită pentru orice scenariu de retragere a Marii britanii.

În plus, șeful statului a spus că Președinția română a Consiliului Uniunii Europene va fi "pe deplin angajată".

"Viitorul proiectului european trebuie să aibă o bază consensuală și să răspundă așteptărilor cetățenilor europeni. Sunt încrezător că următoarele șase luni ne vor oferi ocazia să lucrăm împreună în mod constructiv și să dezvoltăm cooperarea noastră pentru atingerea acestor obiective. Personal, sunt foarte angajat în acest demers important pentru România, dar știu că toată lumea de la noi este foarte angajată și hotărâtă să ne prezentăm bine și foarte bine", a mai spus Klaus Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0575 secunde