Iohannis se întâlnește la Cotroceni cu Federica Mogherini, șefa Externelor din UE

150
Iohannis se întâlnește la Cotroceni cu Federica Mogherini, șefa Externelor din UE - mogherini0-1549006927.jpg
Președintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni pe Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, și pe ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Jeremy Hunt. Miniștrii de Externe din statele membre UE participă, joi și vineri, la București, la o reuniune informală, cunoscută și sub numele de Gymnich.


Președintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni pe Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, și pe ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Jeremy Hunt.


Potrivit site-ului precidency.ro, la ora 12.00 este programată primirea Ministrului Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, domnul Jeremy Hunt.


Ulterior, de la ora 14:00, șeful statului îl va primi, la Palatul Cotroceni, pe Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini.


Mogherini se află în România într-o vizită de trei zile, pentru reuniunea informală a miniștrilor apărării și pentru cea a miniștrilor de externe din statele membre, sub mandatul Președinției române a Consiliului UE.


Parteneriatul dintre Uniunea Europeană și NATO este esențial, el fiind consolidat în ultimii ani, iar întărirea apărării europene și în același timp a cooperării UE-NATO este un motiv de mândrie, a declarat miercuri seară Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, la scurt timp după sosirea la București pentru a participa la reuniunile informale ale miniștrilor apărării și ale miniștrilor de externe din statele membre, evenimente organizate de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0022 secunde