Iohannis, prima reacție în scandalul Valiza: Acest infractor Dragnea, care s-a cocoțat în fruntea partidului și a statului, progresează

175
Iohannis, prima reacție în scandalul Valiza: Acest infractor Dragnea, care s-a cocoțat în fruntea partidului și a statului, progresează - 61986769-1541508778.jpg

Articole recomandate

Klaus Iohannis, atac dur la adresa lui Liviu Dragnea. Șeful statului l-a numit "acest infractor" pe președintele PSD și a spus că așa se întâmplă când ajung infractori în fruntea statului.

"Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului, e banal. Iar acest infractor Dragnea, care s-a cocoțat în vârful partidului și al statului, progresează. Din păcate, nu în domeniul calității politicilor publice, nu în domeniul statului de drept, dar iată că progresează semnificativ în domeniul fake news. Ce a prezentat este ceea ce în ziua de astăzi se numește fake news. Mai demult, se numeau pur și simplu minciuni. Sunt minciuni pesediste adunate. (...) Iar dacă discutăm despre ce a fost ieri nu pot să nu menționez valizele. Constat cu tristețe că și în acest domeniu politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale - 'O scrisoare pierdută', am avut acea fază ciudată cu bilețelul roz și regăsit. Și acum am ajuns în faza cu valizele. Așa se întâmplă dacă infractori ajung în vârful statului", a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că România se confruntă din ce în ce mai des cu fenomenul fake news, subliniind că și "ieri am avut un exemplu de paradă".

"Ne confruntăm din ce în ce mai des și cu amenințări specifice contextului actual, care riscă să pună în pericol chiar democrația și statul de drept - fenomenul fake news - și ieri am avut un exemplu de paradă. Manipularea de orice fel a informației de interes public și un populism crescut care amăgește cu minciuni și promisiuni prea puțin sustenabile sunt potențiale pericole la adresa democrației", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, în conferința "Educația rescrie povestea" - aniversarea a 5 ani de Teach for Romania.

Șeful statului a dat ca exemplu declarațiile unor politicieni potrivit cărora Uniunea Europeană ar fi vinovată pentru diferitele probleme din România.

"Auzim în ultima perioadă cum că UE ar fi vinovată pentru diferitele problemele din România. De fapt, asemenea afirmații nu reprezintă decât modul unor politicieni de a-și ascunde propriile eșecuri și de a găsi un vinovat de serviciu. Riscul este ca, din lipsa unor cunoștințe legate de relația și statutul României în Uniune, astfel de atacuri să devină credibile. Singura formă de imunizare împotriva populismului și a demagogiei este educarea copiilor și a tinerilor în ceea ce privește drepturile, libertățile și responsabilitățile pe care le au, precum și în ceea ce privește modul în care funcționează statul și economia", a precizat președintele.

El a subliniat că Teach for Romania este un foarte bun exemplu al unei inițiative bazate pe voluntariat, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6572 secunde