Iohannis, nou atac la Guvern: Celebrul program de guvernare s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare

144
Iohannis, nou atac la Guvern: Celebrul program de guvernare s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare - iohannis-1541672473.jpg
Președintele Klaus Iohannis îi invită pe tineri să intre în politică, să participe activ la procesul de luare a deciziilor și le cere să nu permită ca promisiunile guvernanților să rămână ''simple pasaje într-o arhivă''.

"Știu că mulți sunteți profund dezamăgiți de modul în care se face politică astăzi la noi. Soluția nu este abandonul sau părăsirea țării. Soluția este, și vă invit, așa cum am făcut-o și cu alte ocazii, să intrați în politică, să participați activ la procesul de luare a deciziilor. Nu permiteți ca viitorul să fie decis în absența voastră sau fără să fiți consultați. Nu permiteți ca promisiunile guvernanților să rămână simple pasaje într-o arhivă. Și, dacă tot veni vorba despre promisiuni neonorate, oare cine își mai aduce aminte de perspectivele promițătoare din celebrul de-acum program de guvernare, care, între timp, s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare", spune șeful statului, joi, într-un mesaj transmis la cea de a III-a ediție a Summitului Tinerilor.

El le solicită tinerilor să își asume cu responsabilitate acest rol.

"Ați demonstrat că se poate să aduceți la masa discuțiilor autoritățile publice, ați reușit să rupeți acest cerc închis al modului de a face politică, i-ați făcut conștienți de nevoile pe care le aveți. Poate că nu toți au răspuns prompt și ați întâmpinat dificultăți în a-i convinge, dar, cu siguranță, dacă veți insista, politicienii își vor da seama că, fără să țină cont de părerea voastră, nu se poate. Vă îndemn să aveți curaj și să continuați!", subliniază șeful statului.

Iohannis arată că tinerii au dreptul să își construiască propriile politici.

"Aceasta nu este o lozincă. Nu trebuie să permiteți ca programele și proiectele care vă sunt destinate să fie apanajul unor decidenți rupți de nevoile, ideile și aspirațiile voastre. Sunteți cei care hotărâți cum va arăta viitorul vostru, dar și al țării noastre, întrucât România de mâine vă aparține. Nicio societate nu poate progresa fără să țină cont de necesitățile și așteptările tinerei generații și de aceea țin foarte mult ca vocea voastră să fie auzită și ascultată", spune șeful statului.

Președintele vorbește și de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

"În mai puțin de două luni, România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, iar comunitatea europeană așteaptă de la noi nu doar un mandat serios, dar mai ales rezultate foarte bune. Mă bazez pe implicarea voastră în această etapă. Faceți parte din generația care dispune de suficient entuziasm și creativitate pentru a putea readuce optimismul în viitorul proiectului european și sunt sigur că, împreună, vom găsi soluții pentru a depăși provocările actuale cu care se confruntă atât societatea românească, cât și Uniunea. Este un test pe care sper că îl vom trece cu succes și, de aceea, mă aștept să aveți o contribuție inovativă și constantă", arată Iohannis, care menționează că a acordat Înaltul Patronaj programului Capitala Tineretului din România.

sursa: www.romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8381 secunde