Iohannis, întâlnire cu vicepreședintele SUA, Mike Pence

111
Iohannis, întâlnire cu vicepreședintele SUA, Mike Pence - bigpence00587000-1550406978.jpg
Președintele Iohannis face un adevărat tur de forță la Conferința de Securitate de la Munchen. După întâlnirile cu cancelarul Germaniei și liderul celui mai mare partid din Parlamentul European, șeful statului s-a întâlnit și cu vicepreședintele american Mike Pence.


Președintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, în marja Conferinței de Securitate de la Munchen, o întâlnire bilaterală cu vicepreședintele american Mike Pence.

"Cei doi înalți oficiali au evocat stadiul excelent al Parteneriatului Strategic România-SUA și posibilitățile concrete de aprofundare a acestuia, pe toate dimensiunile. Președintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul consecvent al țării noastre și al său personal pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA și pentru întărirea relației transatlantice. Vicepreședintele american a mulțumit Președintelui României pentru substanța și soliditatea Parteneriatului Strategic, precum și pentru modul în care Președintele Klaus Iohannis acționează pentru susținerea Parteneriatului ("strong leadership"), apreciind că SUA și România sunt prieteni foarte apropiați. În același timp, Vicepreședintele Mike Pence a reamintit relația apropiată a Președintelui SUA, Donald Trump, cu Președintele Klaus Iohannis. Nu în ultimul rând, Vicepreședintele SUA a mulțumit pentru decizia recentă a Președintelui Klaus Iohannis de recunoaștere a lui Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei. Cei doi înalți oficiali au mai abordat și alte teme de actualitate internațională", anunță Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a mai avut, tot sâmbătă, întâlniri bilaterale cu președintele American Jewish Committee, David Harris, și cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

Șeful statului român a participat, în calitate de invitat de onoare, la cea de a 55-a ediție a Conferinței de Securitate de la Munchen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.765 secunde