Iohannis, discurs de Centenar: Marile izbânzi nu vin dacă avem scopuri meschine, personale

85
Iohannis, discurs de Centenar: Marile izbânzi nu vin dacă avem scopuri meschine, personale - receptiecotroceniadministratiapr-1543651398.jpg
Președintele Klaus Iohannis a criticat, voalat, actuala clasă politică și în special pe guvernați, în discursul său cu ocazia Centenarului, susținut la Palatul Cotroceni. Șeful statului a subliniat faptul că nu prin urmărirea unor scopuri și obiective personale, ci prin întărirea Justiției și a statului de drept, precum și prin educație putem progresa.

"Marile izbânzi ale națiunii sunt posibile dacă suntem uniți, nu dezbinați, dacă avem aspirații înalte, nu meschine, dacă ținem aproape națiunile prietene civilizate, nu dacă ne izolăm de lume", a declarat Iohannis.

"Guvernanții și întreaga clasă politică a României de astăzi trebuie să se ridice însă la înălțimea responsabilității istorice. Unirea, dobândită cu mari sacrificii acum un secol, ne obligă să acționăm zi de zi pentru ca națiunea să progreseze. Statul, prin instituțiile sale, are o misiune centrală în acest sens, întrucât trebuie să ofere soluții concrete problemelor cu care societatea se confruntă. România are în continuare nevoie de îmbunătățirea marilor sisteme publice, de consolidarea democratică și întărirea statului de drept.

Dincolo de prezervarea patriotismului civic și a solidarității, Unirea capătă mai multă substanță printr-o infrastructură modernă, printr-un sistem educațional performant, printr-un sistem sanitar care să ofere servicii de calitate.

De altfel, educația este unul dintre pilonii fundamentali ai dezvoltării societății. România Educată, proiectul pe care îl voi lansa peste doar câteva zile, este, de fapt, România viitorului, o țară bazată pe valori, care pune nevoile cetățeanului în prim-plan.

Educația este singura cale viabilă prin care energia creatoare a națiunii poate să fie canalizată către progres și dezvoltare", a mai afirmat Klaus Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1219 secunde