Iohannis: Aveți datoria de a fi un exemplu

89
Iohannis: Aveți datoria de a fi un exemplu - klausiohannis-1468921981.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia festivității de absolvire a promoției 2016 a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", context în care le-a cerut absolvenților să aibă toleranță zero față de faptele antisociale și să fie un exemplu de conduită și de responsabilitate pentru cetățeni.

Potrivit Agerpres, el a susținut, în mesajul transmis de consilierul prezidențial Ion Oprișor, că Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", singura care pregătește specialiști pentru departamentele operative ale Ministerului Afacerilor Interne, are un rol esențial în apărarea valorilor fundamentale ale statului de drept și un impact direct asupra vieții și securității cetățenilor.

"Drumul pe care l-ați ales impune standarde profesionale și umane, maturitate și performanță. Sunt convins că formarea din interiorul Academiei de Poliție v-a pregătit pe deplin pentru acest drum și că veți face, astfel, cinste Ministerului Afacerilor Interne și României", a arătat șeful statului.

Iohannis a menționat că ne aflăm într-un context complicat și în continuă schimbare, în care nevoia de securitate și siguranță a cetățenilor reclamă profesionalism, promptitudine și rigoare din partea polițiștilor.

"Nu aveți o misiune deloc ușoară. Dacă privim în jurul nostru, în regiune și în Europa, constatăm o creștere a fenomenelor infracționale, a criminalității transfrontaliere, a traficului și a consumului de droguri. Fenomenul migrației, amenințarea teroristă, dar și evoluția situațiilor din domeniul urgențelor civile întregesc un tablou care impune atenție, capacitate de reacție și fermitate din partea dumneavoastră", a afirmat șeful statului, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1648 secunde