Iohannis a semnat decretul pentru aprobarea OUG privind modificarea și completarea Legii educației naționale

185
Iohannis a semnat decretul pentru aprobarea OUG privind modificarea și completarea Legii educației naționale - iohanis-1563383359.jpg
Președintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, ordonanță dată de fostul premier Dacian Cioloș.

Legea instituie norme noi referitoare la organizarea școlilor doctorale, evaluarea activităților acestora, acordarea și retragerea titlului de doctor, renunțarea la titlul de doctor, modalitățile de acordare a atestatului de abilitare și sancțiuni în materie.

În toamna anului 2016, CCR a admis obiecțiile de neconstituționalitate formulate de un număr de 26 de senatori PNL și de Guvernul României și a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 este neconstituțională în ansamblul său.

Legea a fost adoptată de Parlament în 2017, iar președintele Klaus Iohannis a formulat ulterior o sesizare de neconstituționalitate.

Potrivit actului normativ, diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice din momentul comunicării dispoziției de retragere a titlului.

v v v

Președintele Iohannis a mai semnat, ieri, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre România și Ungaria privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate, semnat la București, la 3 octombrie 2018.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2744 secunde