Iohannis a respins cererile de grațiere ale Monicăi Iacob-Ridzi și Gheorghe Mencinicopschi

154

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a respins, azi, cererile de grațiere formulate de fostul ministru Monica Iacob-Ridzi și de medicul Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, anunță Realitatea TV.


Cererea de grațiere a Monicăi Iacob-Ridzi a fost depusă la finalul lunii mai, în timp ce Gheorghe Mencinicopschi a cerut grațierea la finalul lunii martie. După analizarea acestora și avizele venite de la Ministerul Justiției, Klaus Iohannis a decis să respingă ambele cereri de grațiere.

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, execută din 8 august 2014 o pedeapsă de opt ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie 2015, de către instanța supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat atunci la Poliția Județeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, dar din cauza stării sale de sănătate a fost transferată, în 2 martie, în baza unei solicitări de internare, la Spitalul Penitenciar Jilava. Ulterior, ea a fost reîncarcerată la secția exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8283 secunde