Investitori turci interesați de Medgidia. Primarul Marian Iordache promite 400 de locuri de muncă

656
2
Investitori turci interesați de Medgidia. Primarul Marian Iordache promite 400 de locuri de muncă - investitoriturciinteresatidemedg-1391792045.jpg

Articole de la același autor

Participarea primarului Marian Iordache la Forumul Economic Europa - Asia dă rezultate. Dacă, în decembrie, acesta a mers în Turcia, la Istanbul, pentru a prezenta proiectele municipalității, acum, au venit turcii la Medgidia. 


O delegație turcă formată din membri ai Camerei de Comerț și Industrie din Turcia și chiar unul dintre organizatorii Forumului, precum și prof. univ. dr. Eden Mamut, secretarul general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră, au venit, zilele trecute, la Medgidia, pentru a lua contact direct cu municipiul. Aceștia au fost primiți în biroul primarului Marian Iordache, unde li s-au prezentat în detaliu proiectele pe care autoritățile doresc să le implementeze. Mai exact, este vorba despre Parcul Industrial, modernizarea punctelor de colectare a gunoiului menajer la asociațiile de proprietari și reabilitarea și reconstrucția ansamblului compus din baia și seminarul turcesc. 
Mai mult, potrivit primarului Marian Iordache, la începutul lunii martie, urmează să viziteze Medgidia și investitorul principal al proiectului de modernizare a punctelor de colectare a deșeurilor, cu ajutorul căruia Medgidia va atrage fonduri nerambursabile de la Agenția Turcă pentru Investiții în Străinătate. 
"Membrii delegației au fost interesați de proiecte și vor duce cu ei în Republica Turcia ideile și propunerile municipalității, pentru a încerca să atragă mai mulți investitori care să susțină proiectele Medgidiei. Pentru a înțelege cât de importantă este conviețuirea dintre turci, tătari și români în municipiul Medgidia, oaspeții au fost primiți de către directorul Colegiului Național «Kemal Ataturk», unde au vizitat colegiul. Existența acestei instituții de învățământ bilingv este dovada clară a faptului că orice investitor turc se poate reloca împreună cu familia în Medgidia, care poate oferi copiilor acestuia un stil de viață asemănător celui cu care au fost, poate, obișnuiți în orașele natale", a spus edilul din Medgidia. 
Revenind la vizita oaspeților din Turcia, directorul colegiului, Akan Mologani, i-a condus prin clase, pentru a le arăta calitatea colegiului și i-a asigurat că elevii care studiază și vor studia acolo vor reuși să își găsească un loc pe piața de muncă, inclusiv în Parcul Industrial. Totodată, membrii delegației au fost invitați să viziteze geamia "Abdul Medgid", pentru a înțelege că Medgidia este un oraș multicultural, unde investitorii turci își vor putea practica religia ca și în țara lor natală.
Membrii delegației au declarat că "România are o importanță deosebită, ca parte a Europei, însă și datorită poziției orașului Constanța, care ar putea fi un echivalent al nodului comercial Rotterdam și care ar putea facilita legăturile dintre Orientul Mijlociu și Orientul Îndepărtat". 
La rândul său, în urma întâlnirii de succes, primarul Marian Iordache a spus că anul 2014 a fost declarat de executivul administrației publice locale din Medgidia ca primul an în care se vor crea minimum 400 de locuri de muncă cu ajutorul investitorilor români și străini. 




Comentează știrea

tarabostes
8 februarie 2014
gunoi?

modernizarea punctelor de colectare a gunoiului menajer s-a facut odata cu inceperea primului mandat de primar al d-lui iordache.nu s-a facut nimic pt.intretinerea lor.daca se vor face altele noi vor avea aceeasi soarta?

Decebal
9 februarie 2014
Gunoaie

Colectarea selectiva , paltformele ecologice si cele patru masini moderne de carat gunoaiele sunt rezultatul unei finatari Phare si sunt implementatevin 2007-2008,adica de Moinescu. Iordache a transformat "colectarea selectiva" in "adunare colectiva a gunoaielor", cum a spus el intr-o emisiune la tv inainte de a invata numele corect al programului. In poza sunt CINCI persoane, primarul,tricele,doi directori de la liceul turcesc si restul de TREI sunt marea delegatie de turci . Aferim !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8564 secunde