Președintele Klaus Iohannis:

"Într-o lume aflată într-o continuă și rapidă transformare, devine mai relevantă educația academică"

256
Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, în cadrul festivității de deschidere a anului universitar din centrul academic Iași, că studenții au un rol important în "desăvârșirea unei misiuni naționale potrivite României Centenare" și a subliniat rolul educației academice de nivel înalt, informează Agerpres.

"Într-o lume aflată într-o continuă și rapidă transformare, marcată de schimbări adesea impredictibile, devine cu atât mai relevantă educația academică de înalt nivel. În acest sens, importanța universităților, a profesorilor și cercetătorilor crește exponențial, pentru că, în primul rând, aici se pot dezvolta acele competențe versatile care să răspundă în mod adecvat cerințelor de mâine", a afirmat președintele Klaus Iohannis în prezența a peste 800 de persoane venite la Teatrul "Vasile Alecsandri" pentru a lua parte la deschiderea anului universitar.

El a menționat că așteaptă ca universitățile "să fie creative, adaptabile, active și să își asume misiunea de a educa studenții, astfel încât aceștia să devină artizanii schimbării României în bine".

"Avem mult de muncă, pe nenumărate fronturi, dar sunt convins că voi, dragi studenți, care reprezentați generațiile formate astăzi în universitățile românești, veți juca un rol crucial în desăvârșirea unei misiuni naționale potrivite României Centenare. Totodată, vă încurajez pe toți - deopotrivă cadre didactice, cercetători și studenți - să priviți universitatea ca pe un spațiu al dialogului și al confruntărilor constructive de idei, mediu deschis al universității în care toleranța și respectul față de valorile celorlalți sunt de la sine înțelese și respectate ca atare. Vă doresc de asemenea succes în tot ceea ce vă propuneți și un nou an academic cât mai bogat în realizări!", a adăugat șeful statului.

v v v

Klaus Iohannis a subliniat, totodată, că "învățământul tehnic este, din multe puncte de vedere, una dintre principalele componente ale unui sistem educațional conectat la piața muncii și conectat la realitățile economice", adăugând apoi că "absolvenții universităților tehnice sunt foarte căutați de marile companii".

"Existența unei universități de acest profil constituie de multe ori un element care atrage investițiile într-o regiune. Drept dovadă, marii poli de dezvoltare economică se concentrează în orașele universitare precum București, Cluj, Timișoara și, din ce în ce mai mult, Iași", a afirmat Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5113 secunde