Întâlnire Tudose - reprezentanți ai sindicatelor din penitenciare; pe agendă - drepturile salariale ale personalului ANP

184
Întâlnire Tudose - reprezentanți ai sindicatelor din penitenciare; pe agendă - drepturile salariale ale personalului ANP - 1498472777b6d94713-1502383369.jpg
Guvernul are în vedere creșterea nivelului salarizării personalului de la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, a afirmat premierul Mihai Tudose în cadrul unei întâlniri avute joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții sindicatelor lucrătorilor din penitenciare.


Potrivit unui comunicat al Executivului, remis AGERPRES, printre subiectele abordate la întâlnire s-au numărat drepturile salariale ale personalului din penitenciare, necesarul de posturi pentru sistemul penitenciar și statutul special al funcționarilor publici din acest sistem.

"Reprezentanții sindicatelor au evocat necesitatea majorării salariilor și suplimentarea personalului, prim-ministrul afirmând că Guvernul are în vedere creșterea salarizării personalului de la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, precum și realizarea unui plan referitor la necesitățile de personal tehnic și de supraveghere în teren, în concordanță cu standardele de sistem existente", se arată în comunicat.

Totodată, premierul Tudose a exprimat susținerea Guvernului pentru o serie de măsuri ce trebuie luate pentru buna funcționare a unităților ce fac parte din cadrul ANP. Discuțiile au vizat și necesitățile de investiții în infrastructura penitenciarelor, precum și posibilitățile de finanțare a acestora.

La întâlnire au mai participat ministrul Justiției, Tudorel Toader, și consilierul de stat Felix Rache, precizează sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.508 secunde