INSCOP: Câți dintre români ar prefera un președinte bărbat

83
INSCOP: Câți dintre români ar prefera un președinte bărbat - catiarprefera-1392125798.jpg

Articole de la același autor

Victor Ponta, Crin Antonescu și Mihai-Răzvan Ungureanu sunt candidații preferați la alegerile prezidențiale din interiorul partidelor politice, iar 88,1% dintre români ar prefera un șef al statului bărbat, în timp ce 11,9% ar opta pentru o femeie, potrivit unui sondaj INSCOP remis, marți, Agerpres.


Întrebați pe cine ar prefera în calitate de candidat al USL pentru alegerile prezidențiale, românii îl indică pe Victor Ponta pe primul loc cu 24% dintre opțiuni. Următorii în clasament sunt Crin Antonescu (18,8%), Sorin Oprescu (16,2%) și Călin Popescu Tăriceanu (10,4%). Cei mai mulți însă nu preferă niciuna dintre personalitățile menționate în întrebarea de tip listă închisă de opțiuni (25,6%), în timp ce 4,9% nu știu sau nu au răspuns la această întrebare. 


În privința unui candidat din partea PSD la alegerile prezidențiale, cei mai mulți respondenți l-au indicat tot pe Victor Ponta pe primul loc. Astfel, Ponta este cotat 32,1% din opțiunile românilor în acest caz. Liderul PSD este urmat de Sorin Oprescu (19,8% din totalul respondenților) și Mircea Geoană, care ar fi candidatul cel mai potrivit pentru funcția de președinte al României din partea PSD în viziunea a 12% dintre români. Pe de altă parte, 31,5% dintre români cred că niciuna dintre personalitățile menționate nu ar fi potrivită pentru funcția de președinte, în timp ce 4,6% nu știu sau nu au răspund la întrebare. 


Întrebați pe cine ar prefera în calitate de candidat la prezidențiale din partea PNL, 27,2% dintre respondenți au spus Crin Antonescu. Liderul PNL este urmat în topul preferințelor de Klaus Iohannis (20,9%), Călin Popescu-Tăriceanu (19,7%). 27,7% dintre români cred că niciunul dintre cei menționați nu ar fi potrivit pentru funcția de președinte din partea PNL, în timp ce 4,5% nu știu sau nu au răspuns în această chestiune. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4449 secunde