Înălțarea Domnului - Ziua Eroilor, la loc de cinste pentru locuitorii din Medgidia

228
Începând cu anul 1920, comemorarea eroilor căzuți în război, Ziua Eroilor, se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paști, când Biserica Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului.


În semn de recunoștință pentru toți soldații decedați în Primul Război Mondial, autoritățile au hotărât, prin Decretul-lege nr.1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională și să fie celebrată, cu mare fast religios, școlar, militar și național, în Ziua Înălțării Domnului. 


În conștiința românească, acest solemn moment îngemănează într-o semnificativă și sfântă tradiție, cu cinstirea memoriei martirilor neamului, care de-a lungul secolelor, și-au așezat înălțătoarea jertfă a propriei vieți, la temelia devenirii și împlinirii istorice a poporului român pentru libertate, demnitate și unitate statală. 


Anul acesta, cu prilejul Zilei Eroilor, Primăria Municipiului Medgidia a organizat tradiționalele manifestări dedicate eroilor români la Monumentul Eroilor. 


Începutul evenimentului a fost marcat de intonarea Imnului de Stat al României și întâmpinarea oficialităților publice locale. În continuarea manifestărilor, Protopopul Catedralei Patriarhale "Sfinții Petru și Pavel", Petrică Ciobanu alături de un sobor de preoți au oficiat un impresionant serviciu religios de pomenire a martirilor neamului. 


Acțiunea comemorativă a culminat cu depunerea de coroane de flori și s-a încheiat cu o încântătoare defilare a Detașamentului de Onoare al Armatei Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4224 secunde