Premierul Viorica Dăncilă:

"În ședința de Guvern de joi, ar putea fi acordate ajutoare pentru localitățile afectate de inundații"

201
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că, în ședința de Guvern de joi, ar putea fi acordate ajutoare pentru localitățile care au fost afectate de inundații.

"Facem o misiune de evaluare, vrem să vedem ce s-a întâmplat, vrem să vedem de ce au nevoie autoritățile locale, vrem să vedem situația existentă în teren, vrem să grăbim evaluarea, astfel încât oamenii care au fost loviți de aceste fenomene să poată să aibă un ajutor imediat. Noi sperăm ca să avem până joi toate evaluările din toate județele, din toate localitățile care au fost afectate, iar în ședința de Guvern de joi, să aprobăm deja ajutorul pe care oamenii îl așteaptă de la noi", a declarat Viorica Dăncilă, în timpul unei vizite efectuate, ieri, în județul Buzău.

Totodată, premierul a felicitat MAI, IGSU și autoritățile care au acționat până în prezent în localitățile afectate de inundații.

"Vrem să vorbim și cu oamenii, vrem să vedem care sunt problemele existente în acest moment. Știm că până acum s-a acționat bine, vreau să îi felicit pe toți cei implicați, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, autoritățile locale și județene. Pentru noi, primordial a fost să nu avem victime, oamenii să fie pe primul loc și acum Guvernul este implicat în mod direct în a ajuta toate comunitățile care au avut de suferit", a spus Dăncilă.

Șefa Guvernului a precizat că a discutat cu comisarii europeni Corina Crețu și Maros Sefcovic pentru a obține sprijin pentru localitățile afectate de inundații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5014 secunde