Primarul Marian Iordache:

"În Medgidia, vor fi construite șase blocuri sociale pentru nevoiași"

253
3

Articole de la același autor

Proiectul privind construcția unor blocuri sociale pentru locuitorii din Medgidia care nu au un acoperiș deasupra capului prinde contur pe zi ce trece.

Recent, consilierii locali din Medgidia au aprobat alocarea a 55.000 de lei pentru realizarea proiectului tehnic și a documentației pentru amenajarea acestui cartier de blocuri de tip "Henri Coandă". Anterior, în urma rectificării, mai fusese alocată suma de 604.290 lei din bugetul local, sumă la care se adaugă 900.000 lei din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Primarul Medgidiei, Marian Iordache, a spus că aceste locuințe sunt foarte importante pentru administrația locală, deoarece în localitate sunt mulți oameni nevoiași care au nevoie de un acoperiș deasupra capului.

Conform planului, inițial, vor fi construite două blocuri de locuințe sociale, urmând ca, ulterior, să mai fie realizate alte patru. Proiectul este unul de anvergură, care implică atât construcția blocurilor, cât și utilarea locuințelor cu mobilier și aparatură electrocasnică de strictă necesitate.

"În Medgidia, vor fi construite șase blocuri sociale pentru nevoiași, fiind realizate în regim de înălțime P+2E. Fiecare dintre ele va avea o suprafață construită de 470 mp. Fiecare bloc va fi format din 24 de apartamente, mai exact 48 de locuințe, din care 32 cu o cameră, cu suprafața de 42 mp, și 16 cu două camere, cu o suprafață de 52 mp", a declarat primarul Marian Iordache.

El a explicat că unitățile modulate vor fi realizate din cadru de oțel ca structură de rezistență, pereți de închidere de tip sandwich și pereți de compartimentare izolați termic și fonic, finisați, ușă metalică la intrare, ferestre cu geam termopan și tâmplărie PVC, parchet pe podea, vopsea lavabilă pe pereți și tavan, instalație electrică și sanitară, precum și contorizare individuală pentru consumul de energie electrică și apă.

De asemenea, potrivit proiectului, toate unitățile locative vor fi parțial mobilate și utilate, cu instalație sanitară, respectiv, lavoar, cadă și vas WC, inclusiv bateriile aferente și accesoriile necesare în baie. Bucătăria va fi echipată cu un corp de mobilier, un blat, o plită electrică cu două ochiuri, un mini-frigider și un spălător, iar dormitorul, cu un pat cu saltea.

"Locuințele vor fi încălzite cu ajutorul unor boilere care se vor instala în fiecare bloc, cu o capacitate de 800 litri, racordate la rețeaua de gaze naturale. Blocurile vor fi înconjurate de spații verzi, iar locuitorii vor avea acces pietonal și auto și vor beneficia de 42 de locuri de parcare, aferente numărului total de șase blocuri", a mai spus primarul Marian Iordache.

Edilul a adăugat că execuția construcției în sine va începe la sfârșitul acestui an, iar lucrările vor dura în jur de cinci luni de la data începerii. 

Comentează știrea

Taratura ce esti
8 septembrie 2015
Iordache

la ce saracie e in Merdgidia, asta le mai lipsea un ghetou bonus.

Mihnea
8 septembrie 2015
la puscarie cu tine

asta ne lipsea noua...

ionela
19 septembrie 2015
FOARTE BINE

foarte bine face si a facut ca a dat terenuri de casa la tineri alti ce au facut?Dansu macar construieste ceva si se gandeste la oameni nevoiasi care un au un acoperis deasupra capului .

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Eroii Neamului, cinstiți la Medgidia
Sâmbătă, 05 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Vernisajul micilor pictori  ai Medgidiei
Pagina a fost generata in 0.4263 secunde