€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:
Tăriceanu, despre protestatari:

"În loc să pună mâna pe o carte, se uită pe Facebook și își imaginează că știu totul"

Ştire online publicată Luni, 03 Decembrie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri seară,  că românii care contestă actuala coaliție de guvernare nu au reprezentativitate și legitimitate. El a mai spus că unii dintre protestatari, „în loc să pună mâna pe o carte, se uită pe Facebook și-și imaginează că știu totul”.
„Este o agresivitate pe care în trecut nu am mai întâlnit-o, în ultimii 20 de ani. Astăzi cred că ceea ce vedem și trebuie să ne punem o întrebare corectă este cât de reprezentativă este această voce agresivă, turbulentă, cât de reprezentativa, cât de legitimă este. ea, după părerea mea, nu are nicio reprezentativitate, pentru că este vorba despre un număr restrâns de cetățeni în raport cu populația României, dar nici legitimitate. Legitimitatea nu poate să fie dată într-un sistem democratic decât de validarea prin alegeri”, a spus, la România TV, Călin Popescu Tăriceanu.
El a mai adăugat că pentru unii români rețelele de socializare au devenit singura sursă de informare.
„În loc să pună mâna pe o carte, ei se uită pe Facebook și își imaginează că știu totul. Informarea și dezinformarea nu au apărut acum, fake news, de când sunt rețelele de socializare. Ele sunt de o veșnicie. Sigur că viteza de propagare a informații era alta și poate sunt perioade în care asemenea tendințe anarhice pot să iasă la supărafață. S-ar putea ca ele să aibă cauze mai profunde”, a declarat Tăriceanu.
Peste 1.000 de protestatari au manifestat sâmbătă în Piața Victoriei pentru a-și arăta nemulțumirea față de actuala guvernare și pentru a-i cere demisia. Oamenii spun că au ieșit în stradă de Ziua Națională pentru a demonstra că încă le pasă și că vor să fie conduși de „politicieni normali și cinstiți”. (C.V.M.)


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0649 secunde