Mai multe ştiri online:
Președintele UDTTMR, Gelil Eserghep:

"În ciuda multor zvonuri lansate de unii membri ai comunității, uniunea există în continuare"

Ştire online publicată Miercuri, 10 Mai 2017. Autor: Carmen MOCANU
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, recent, o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Limbii Tătare. Acțiunile au avut loc la Constanța, Murfatlar, Tuzla și Techirghiol. Protagoniștii activităților au fost tinerii comunității tătare. Drept urmare, elevii care frecventează cursurile de limba tătară din cadrul Școlii Comunitare a UDTTMR au recitat poezii în limba tătară, dar și versuri din lirica românească în semn de respect față de populația majoritară și cinstind așa cum se cuvine proverbiala de acum comunicare interculturală.


Programul artistic la toate manifestările UDTTMR a fost susținut de către ansamblurile uniunii, în timp ce la Murfatlar a fost prezent și Corul de Ilahiuri al Muftiatului Cultului Musulman din România.


La evenimente au participat atât primarii localităților Murfatlar, Tuzla și Techirghiol, respectiv Valentin Saghiu, Taner Reșit și Iulian Soceanu, în timp ce la Constanța a fost prezent subprefectul Levent Accoium.


De asemenea, de la manifestări nu au lipsit nici secretarul de stat al Departamentului pentru Relații Interetnice, Aledin Amet, și Muftiul Iusuf Muurat. 


„Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să-i mulțumim domnului Aledin Amet, în prezent secretar de stat la Departamentul pentru Relații Interetnice, pentru faptul că, în activitatea pe care a avut-o ca deputat al UDTTMR, printre alte realizări se numără și această lege pe care a inițiat-o. Aledin Amet este unul dintre oamenii care au fost mereu alături de uniune și nu uită de unde a plecat. De asemenea, vreau să mulțumesc domnului muftiu Iusuf Muurat care este alături de noi mereu, și domnului subprefect Levent Accoium care este apropiat de noi”, a spus președintele UDTTMR, Gelil Eserghep. 


Cunoscute fiind disputele din ultima vreme din cadrul UDTTMR, el a dat asigurări că lucrurile decurg normal în continuare și a precizat că uniunea continuă activitățile culturale și sportive. 


„În ciuda multor zvonuri lansate de unii membri ai comunității noastre, vreau să știți că uniunea există în continuare, calendarul nostru este plin de evenimente ca și până acum, iar toți cei care continuă să vină la uniune și să se implice în organizarea evenimentelor o fac voluntar și o fac din suflet. Noi mergem mai departe și vom continua să organizăm evenimente și să facem în așa fel încât uniunea să existe și să își desfășoare activitatea așa cum a făcut-o timp de 27 de ani. Așa cum comunitatea noastră nu a dispărut de pe aceste pământuri de sute de ani, nu va dispărea nici în câțiva ani. Dacă vom avea vreodată aici, în România, ghinionul de a dispărea ca nație, ca religie, ca limbă, este doar vina noastră”, a mai spus liderul UDTTMR, Gelil Eserghep. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37474 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
vineri, 24 mai Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2266 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9765 secunde