Impozit de 1,25% pe averea de peste 900.000 euro

292
Deputații au aprobat, ieri, în plen, cu 91 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" și 9 abțineri, un amendament la propunerea UNPR privind taxa de solidaritate, potrivit căruia aceasta urmează să se aplice pentru averile mai mari de 900.000 de euro, procentul reținut anual fiind de 1,25%. În forma inițială a proiectului, taxa era de 1% și se aplica averilor de peste 450.000 euro.
"Persoanele fizice care dețin bunuri imobile, precum și bunuri mobile constând în mijloace de transport aerian, mijloace de transport naval, precum și mijloace de transport terestru, a căror valoare individuală este mai mare de 1.000 de euro și valoarea lor însumată este mai mare de 900.000 de euro, vor achita anual o taxă de solidaritate în cuantumul de 1,25% din valoarea acestora, care se face venit la bugetul de stat", se arată în modificarea aprobată de plenul Camerei. În forma inițială, taxa de solidaritate era de doar 1% și se aplica averilor de peste 450.000 de euro.
Taxa de solidaritate, potrivit legii, se instituie pe o perioadă de trei ani și se stabilește de către direcțiile de taxe și impozite locale.
Legea UNPR urmează să intre la votul final într-o ședință viitoare a Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională. Senatul a respins inițiativa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3308 secunde