"Implicarea femeii turce în societate", simpozion organizat de UDTR

672

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a marcat Ziua Internațională a Femeii în perioada 1-9 martie, printr-o serie de manifestări socio-culturale desfășurate la filialele din Constanța, București, Tulcea, Medgidia și Măcin. 
Simpozionul "Implicarea femeii turce în societate" desfășurat în data de 7 martie, la Constanța, a deschis seria manifestărilor socio-culturale organizate de comisia de femei a UDTR, dedicate membrelor comunității turce. La simpozion au luat parte membre ale comunității turce de la filialele UDTR din Constanța, Medgidia, Cernavodă, Mangalia, Tuzla, Techirghiol, Cobadin și Cumpăna. În cadrul dezbaterilor a fost evidențiat  faptul că noile generații de tinere din cadrul comunității sunt din ce în ce mai mult implicate în viața socială și înainte de a fi mame sau soții pot face performanță în domenii precum: educație, medicină sau cercetare.  


Dezbaterile din cadrul simpozionului au fost urmate de o serată turcească unde peste 250 de membre ale comunității au petrecut  în ritmurile muzicii turcești dar și românești. Surpriza serii a constituit-o tombola, la care cele mai norocoase participante au câștigat premii din partea UDTR dar și a unei cunoscute firme de produse cosmetice. Au răspuns invitației Comisiei de femei a UDTR de a sărbători împreună Ziua Internațională a Femeii, viceconsulul Republicii Turciei la Constanța, Sabiha Kaçamak, directorul Centrului Cultural Turc "Yunus Emre", Seher Korucu, dar și soțiile consulului general și consulului Republicii Turcia la Constanța, Șahinur Turan și Seher Akdogan.  Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a ținut să le felicite și în acest an pe doamnele comunității turce cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii. Manifestările socio-culturale organizate de comisia de femei a UDTR cu prilejul Zilei de 8 Martie au fost coordonate de președinta comisiei, Melec Amet și de vicepreședinta aceleiași comisii, Durie Accoium. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.421 secunde