Iluminatul public, în atenția administrației locale din Medgidia

267
Iluminatul public,  în atenția administrației locale din Medgidia - medgidia-1501081273.jpg

Articole de la același autor

 Reprezentanții Primăriei Medgidia au organizat, recent, dezbaterea publică cu tema "Delegarea serviciului de iluminat public local în municipiul Medgidia – etapa consultare publică".

În cadrul întâlnirii, Bogdan Moșescu, administrator public al Primăriei Muncipiului Medgidia, a prezentat principalele probleme cu care se confruntă iluminatul public și ceea ce ar trebui realizat pentru îmbunătățirea acestei situații.

"Iluminatul existent nu acoperă în totalitate străzile municipiului. Există corpuri de iluminat lipsă și zone unde iluminatul nu funcționează. Au fost identificate 2.666 corpuri de iluminat și un număr de 2.912 stâlpi ce ar trebui să fie utilizați. Iluminatul existent nu este în conformitate cu normele și standardele în vigoare, sursele de lumină utilizate fiind cu tehnologii învechite, cu descărcări în vapori de mercur și chiar incandescență", a explicat Bogdan Moșescu.

În concluzie, el a anunțat că se vor amplasa pe marginea drumurilor publice 3.423 de puncte luminoase și 349 de aparate de iluminat arhitectural.

Printre obiectivele preconizate a fi atinse prin investițiile aduse serviciului de iluminat public se numără și îmbunătățirea calității iluminatului public din Municipiul Medgidia, optimizarea consumului de energie, garantarea permanenței în funcționarea iluminatului public și realizarea unui raport optim calitate/cost pentru perioada de derulare a contractului de cooperare.

Drept urmare, administrația publică locală propune realizarea investiției în două etape diferite bazate pe două surse de finanțare. Astfel, prima etapă cuprinde investitiile privind înlocuirea aparatelor de iluminat în oraș, extindere, sistem telegestiune, iluminat arhitectural și se va realiza din surse proprii în baza unui contract de delegare a gestiunii prin concesiune realizat pe o perioadă de 10 ani. A doua etapă face referire la zonele unde se vor face investițiile, respectiv, Independenței, Poporului, Decebal, Republicii, Centura 1, Silozului, Ciocârliei, Parcare și acces blocuri str. Poporului, Parc Ion Creangă și Piațeta Decebal, investiție care se va realiza din fonduri externe nerambursabile sau alte surse legal constituite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3902 secunde