Iată ce decret a semnat, azi, Klaus Iohannis

174
Iată ce decret a semnat, azi, Klaus Iohannis - klausiohannis3116188b-1449149944.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a semnat, azi, decretul pentru promulgarea Legii privind schemele de garantare a depozitelor și Fondul de garantare a depozitelor bancare, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. 


Principalele elemente de noutate aduse de acest act normativ sunt: recunoașterea a două regimuri de administrare a schemelor de garantare a depozitelor; reglementarea dreptului sistemelor instituționale de protecție și al schemelor contractuale de garantare, (...) reglementarea procedurii recunoașterii oficiale a unei scheme de garantare a depozitelor administrată privat de către Banca Națională a României, desemnată ca autoritate cu competențe de supraveghere a acestei categorii de scheme de garantare a depozitelor; introducerea posibilității fuzionării schemelor de garantare a depozitelor din diferite state membre; impunerea unui regim explicit de supraveghere pe baze continue de către Banca Națională a activității schemelor de garantare a depozitelor oficial recunoscute pe teritoriul țării și care sunt administrate privat. 


Legea prevede că Fondul de garantare a depozitelor bancare va continua să dețină funcția de schemă de garantare a depozitelor, de administrator al fondului de rezoluție bancară, precum și pe cea de acționar la o instituție de credit-punte. Pentru a păstra aceste funcții, se acordă Fondului de garantare a depozitelor bancare statutul de entitate administrată public, respectiv aflată în administrarea Băncii Naționale a României. 


De asemenea, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind redresarea și rezoluția instituțiilor de credit și a firmelor de investiții, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul financiar. 
Cadrul legal de gestiune a crizelor din sectorul financiar-bancar, care este instituit prin acest act normativ, cuprinde prevederi care se referă la trei etape distincte, respectiv pregătirea, intervenția timpurie și rezoluția bancară. 
Rezoluția presupune o intervenție a autorităților statului în condiții expres determinate, iar o acțiune de rezoluție este considerată de interes public. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3914 secunde