Comisia pentru legile Justiției:

Hotărârile Secțiilor pot fi atacate cu recurs fără parcurgerea procedurii prealabile

332

Articole de la același autor

Hotărârile Secțiilor pot fi atacate cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare fără parcurgerea procedurii prealabile, au decis, ieri, parlamentarii Comisiei speciale pentru legile Justiției.


Potrivit Agerpres, senatorii și deputații comisiei au adoptat un amendament al AMR și UNJR, preluat de PSD și ALDE, conform căruia "Hotărârile Secțiilor pot fi atacate cu recurs la secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel în termen de 15 zile de la comunicare, fără parcurgerea procedurii prealabile. Hotărârea Curții de Apel este definitivă". 


În prezent, hotărârile Secțiilor pot fi atacate la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, iar hotărârile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, ca instanță de judecată, sunt definitive și irevocabile.


Parlamentarii au mai adoptat un amendament, care a aparținut senatorului PSD, Șerban Nicolae, conform căruia informațiile care privesc statutul judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară, organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, cooperarea instituțională între instanțe și parchete, pe de o parte, și orice altă autoritate publică, pe de altă parte, precum și procedurile judiciare constituie informații de interes public, cu excepția celor pentru care legea prevede caracterul nepublic.


În prezent, prin derogare de la orice alte legi ori prevederi, informațiile, deciziile, hotărârile, protocoalele, ordinele și orice alte acte emise ori co-semnate de Consiliul Suprem de Apărare a țării sau de un serviciu de informații care privesc sau au legătură cu justiția sunt informații de interes public.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2943 secunde