Horia Țuțuianu, de la CJC: "Cetatea Carsium va fi redată circuitului turistic cât mai curând"

479
Horia Țuțuianu, de la CJC:

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a semnat, ieri, contractul de proiectare, execuție de lucrări și asistență tehnică pentru proiectul "Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural - turistică a Cetății Carsium" de la Hârșova. 


"Semnarea acestui contract reprezintă o altă promisiune pe care am făcut-o și o onorez. Practic, prin acest proiect vom reuși să valorificăm Cetatea Carsium la adevărata sa valoare. Acest obiectiv are o însemnătate deosebită atât din punct de vedere istoric, cât și din punct de vedere turistic, mai ales pentru faptul că cetatea se află pe lista de includere în patrimoniul UNESCO. Vom da ordinul de începere a lucrărilor, pentru ca execuția să poată demara și îmi doresc ca termenele să nu fie depășite. Am încredere că totul va decurge conform graficului și că Cetatea Carsium va fi redată circuitului turistic, cât mai curând posibil", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu. 


El a mai explicat că obiectivul general al proiectului îl reprezintă restaurarea, conservarea, protejarea și punerea în valoare la adevărata dimensiune a Cetății Carsium din Hârșova. Mai exact, lucrările investiției vor fi împărțite în obiective, după cum urmează: obiectivul Turnul Comandantului, obiectivul Zid Sector Port, obiectivul Corp Multifuncțional "Conex", obiectivul Zid Sector Incinte Vest, Obiectivul Amenajare de Sit "Conex", Obiectivul Împrejmuire "Conex", Obiectivul Rețele de utilități în incintă. 


Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 10,6 milioane lei fără TVA, din care componența de proiectare, execuția de lucrări și asistența tehnică din partea proiectantului se ridică la 7,5 milioane lei fără TVA. Fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 5.1 "Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural", Operațiunea "Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale". 


Durata de execuție a contractului de servicii este de 36 luni, din care proiectare 6 luni și execuție de lucrări 30 luni. Contractul a fost atribuit prin licitație publică asocierii "SC Actaeon Invest SA - Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL - SC Princer SA", lider de asociere fiind SC Actaeon Invest SA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3996 secunde