Herghelia de la Mangalia va intra de sâmbătă în circuitul turistic. Se inaugurează hipodromul

428
Herghelia de la Mangalia va intra de sâmbătă în circuitul turistic. Se inaugurează hipodromul - hergheliejpeg-1375887644.jpg

Articole de la același autor

Ceea ce, pentru mulți părea de nerealizat, va deveni de sâmbătă o confirmare a faptului că, atunci când se dorește ceva cu adevărat, poate deveni realitate. Mai exact, este vorba despre inaugurarea hipodromului de la Herghelia din Mangalia. 

În cursul zilei de ieri, în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța, președintele CJC, Nicușor Constantinescu, a lansat o invitație celor prezenți cu rugămintea de a-i anunța pe toți cunoscuții despre acest eveniment de amploare.

Mai exact, Consiliul Județean Constanța organizează, sâmbătă, 17 august, de la ora 15.30, împreună cu ROMSILVA și Primăria Municipiului Mangalia un eveniment hipic deosebit, cu ocazia redeschiderii Complexului Hergheliei Mangalia către publicul larg, în urma modernizărilor recente.

"Avem o moștenire fascinantă, avem datoria și onoarea de a duce mai departe o tradiție istorică împletită cu legendele calului pur sânge arab. Avem deosebita onoare de a readuce în prim plan un patrimoniu genetic unic și dorim să relansăm în acest sens un obiectiv a cărui amploare va aduce un plus de valoare potențialului turistic al stațiunilor de la malul Mării Negre", a spus președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

În cadrul programului de sâmbătă, va avea loc un circuit pietonal de vizitare, în care se va prezenta istoria și obiectivele hergheliei, o demonstrație hipică de trap și de galop pe hipodrom și un spectacol ecvestru cu invitați surpriză. De asemenea, va avea loc un spectacol medieval și un traseu cu trăsuri. De la ora 19.00, va avea loc o seară tradițional românească cu invitați surpriză, tradiții și obiceiuri românești, precum și dansuri populare.

Săptămâna trecută, consilierii locali din Mangalia au aprobat, într-o ședință extraordinară, un protocol de colaborare între municipiul Mangalia și Consiliul Județean Constanța, privind dezvoltarea și promovarea sectorului turistic din sudul litoralului.

Conform documentului, cele două părți vor identifica măsurile necesare elaborării proiectelor de investiții pentru dezvoltarea turismului și a economiei locale. Primul asemenea proiect viza Herghelia Mangalia, care să fie redată circuitului turistic.

Potrivit conducerii instituției, la Herghelia Mangalia se vor relua cursele cu cai pur sânge arab, apreciate atât printre localnici, dar mai ales în rândul turiștilor.

În baza aceluiași protocol, Primăria Mangalia și Consiliul Județean vor colabora în vederea susținerii și organizării unor campanii de informare publică, privind potențialul turistic pe care îl oferă stațiunile litoralului românesc și Herghelia Mangalia.

Mai exact, CJC intenționează ca Herghelia de la Mangalia să fie pusă cât mai bine în valoare, pentru a o reintroduce în circuitul turistic, în circuitul curselor, iar hipodromul de la Mangalia să se afle pe harta concursurilor naționale și internaționale. Un alt obiectiv vizează să se lucreze cu agențiile de pariuri din Europa și Marea Britanie, pentru a cota caii de la Herghelia Mangalia, lucru care, implicit, le va crește valoarea.

În altă ordine de idei, consilierii locali au mai aprobat în cadrul ședinței și protocolul de colaborare cu un grup de firme specializate în organizarea de evenimente, în vederea atragerii unui număr mai mare de turiști în această zonă a litoralului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.163 secunde