Guvernul va majora salariile angajaților de la Statistică

115
Guvernul va majora salariile angajaților de la Statistică - guvernulvamajora-1418822293.jpg

Articole de la același autor

Guvernul va majora salariile angajaților din Institutul Național de Statistică pentru a opri plecarea lor către sectorul privat, conducerea INS reclamând că, din cauza salariilor lunare mici, în medie de 1.500 lei, între 70-100 de angajați părăsesc anual INS, iar posturile libere nu pot fi ocupate.
Potrivit Mediafax, în prezent, în Institutul Național de Statistică (INS) lucrează 1.758 de salariați. Conducerea instituției a transmis însă Guvernului că, în ultimii trei ani, INS a funcționat în condiții precare din punctul de vedere al posturilor ocupate, confruntându-se permanent cu o fluctuație accentuată a personalului, în medie 70 până la 100 de salariați părăsind anual instituția, în principal din cauza nivelului salarial scăzut, de departe neatractiv comparativ cu cel al altor instituții din administrația publică, inclusiv al celor cu profil similar.
În acest moment, instituția are 137 de posturi vacante dintr-un total de 1.895 de posturi aprobate, INS ocupând însă, din punctul de vedere al câștigului salarial mediu brut, locul 65 din cele 72 de ministere și organe centrale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 14 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Nume noi în Guvernul Ponta
Pagina a fost generata in 0.6448 secunde