Guvernul va decide dacă cei fără venituri trebuie să plătească CASS

344
13
Guvernul va decide dacă cei fără venituri trebuie să plătească CASS - guvern-1452100831.jpg

Articole de la același autor

Guvernul va face o analiză până la sfârșitul acestei luni, pentru a vedea dacă se susține din punct de vedere fiscal și constituțional articolul 180 din Codul Fiscal, care se referă la obligativitatea tuturor persoanelor, inclusiv a celor care nu realizează venituri, de a plăti contribuția la asigurările de sănătate. 


"Vom face până la sfârșitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie o analiză în legătură cu sustenabilitatea acestui articol 180 atât din punct de vedere fiscal, cât și constituțional, pentru că și din punct de vedere constituțional se pune problema dacă se respectă prin acest articol principiul justei așezări a sarcinii fiscale. Costurile de implementare, așa cum rezultă ele din articolul respectiv, par a fi mai mari decât veniturile care ar rezulta, așa încât se pune la modul serios întrebarea dacă se susține din acest punct de vedere articolul", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria. 


La începutul acestui an, secretarul de stat în Ministerul de Finanțe Gabriel Biriș afirma că persoanele care nu au realizat niciun venit timp de șase luni sunt obligate să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie pentru asigurarea de sănătate. 


"Cum poți să zici «Am trăit fără niciun venit timp de șase luni»? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat? Și atunci pentru persoanele care timp de șase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, pentru asigurarea de sănătate", declara Biriș.


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
adevar
7 ianuarie 2016
adevar

Guvernul sa instrueasca politia sa explice la care presedentie se depun plangeri care ei nu primesc ca viol rapire vatamare corporala sechestrare femei ca sa le faca avort criminal etc?

adevar
7 ianuarie 2016
adevar

Guvernul romaniei pentru ce plateste politia romana?

adevar
7 ianuarie 2016
adevar

Politica romana care este sa rapeasca straine ca sa isi bata joc de ele?am spus romani sa nu intra in republica mea

adevar
7 ianuarie 2016
adevar

Republicile respective isi vinde femeile in Romania sau guvernul romaniei le rapeste sa isi bata joc de ele?

adevar
7 ianuarie 2016
adevar

Ce politica are Romania sa strice poporele vecine?

DODO
7 ianuarie 2016
???

mai ADEVAR tu ori te-ai trezit prea devreme ca sa scrii, ori n-ai dormit asta noapte ori ai ramas cu ceva drojdie pe creier ori ai ceva pe suflet care te apasa rau ,ori , ori ...dar NU ne-ai lamurit care este supararea ta ( gramatica iti cam face feste ! )

adevar
7 ianuarie 2016
adevar

Am trimis plangeri la toate presedentii sa se ocupe ei de republica Romania ca politia ia salarii dejaba asa ca nu iti fa probleme sa intrebi

adevar
7 ianuarie 2016
adevar

Daca guvernul Romania rapeste cetatene straine sa le faca avorturi criminale la constanta si duce in calarasi sa le fure salariile o sa se ocupe ue pentru ca se numeste terorism vrea sa distruga poporele vecine

adevar
7 ianuarie 2016
adevar

Guvernul Romaniei ce face stie ca traficul de femei este crima?ei daca ma iau o data de voi o sa ramaneti fara Romania

adevar
7 ianuarie 2016
adevar

Toti romani sa fie extradati din republica mea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Demonstrați-mi că bat câmpii!
Pagina a fost generata in 3.5136 secunde