€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Guvernul pregătește obligații noi pentru românii care locuiesc la case. Sunt prevăzute amenzi usturătoare

Ştire online publicată Luni, 08 Ianuarie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Potrivit unui proiect de lege inițiat, la sfârșitul anului, de Ministerul Dezvoltării, condus de vicepremierul Paul Stănescu, orice gospodărie din România va fi obligată să dețină hidranți sau sisteme corespunzătoare pentru cazurile de incendiu.

Pentru a fi duse la îndeplinire, noile măsuri vor fi urmărite de primarii din fiecare localitate. Proiectul prevede și sancțiuni pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați.

„Constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:  hidranții sunt distruși, deteriorați sau este împiedicat accesul la aceștia și care poate conduce, la pierderi de vieți omenești, vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății persoanelor, sau la distrugerea totală sau parțială a construcției, ori degradarea unor instalații sau utilaje importante”.

Proiectul legislativ a fost publicat, pe site-ul Ministerului Dezvoltării. Proiectul este avizat favorabil și de Ministerul de Interne și Ministerul Justiției și va fi trimis la Guvern pentru adoptare. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 2.07 secunde