Guvernul Orban a depus jurământul, la Palatul Cotroceni / Iohannis: "Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere"

184
Guvernul Orban a depus jurământul, la Palatul Cotroceni / Iohannis:
Guvernul condus de Ludovic Orban a depus luni jurământul, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis. "Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere", a spus Klaus Iohannis, după ceremonia depunerii jurământului. Printre prioritățile Guvernului, Iohannis a notat bugetul pentru 2020, reluarea discuțiilor pe legile Justiției și încurajarea luptei anticorupție.


E După ceremonia de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis s-a dus împreună cu membrii Cabinetului la Palatul Victoria.


După plecarea președintelui Iohannis, Ludovic Orban a condus o "reuniune informală a guvernului", din sala în care au loc de obicei ședințele de cabinet.


Premierul a precizat că ordonanța de urgență pentru organizarea și funcționarea guvernului va fi pregătită și adoptat "cel mai probabil adoptată mâine".


El le-a cerut miniștrilor să realizeze un "inventar de probleme stringente" pe care le identifică în fiecare minister.


"Să nu uităm de minerii blocați în subteran, să nu le mai punem în pericol sănătatea și viața", a mai spus Orban, înainte de a cere presei să părăsească sala.


"Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere", a spus Klaus Iohannis, după ceremonia depunerii jurământului.


"Chiar dacă este un guvern monocolor, vă doresc să găsiți sprijinul necesar în Parlament pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele PSD-iste. Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere", a adăugat președintele, care a precizat că se așteaptă ca noul Guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente, printre care închiderea bugetului pentru 2019, pregătirea proiectului de buget 2020, reluarea discuțiilor pe legile Justiției și încurajarea luptei anticorupție.


Șeful statului l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru faptul că a reușit "un lucru incredibil", respectiv să convingă partidele din opoziție să formeze o nouă majoritate parlamentară și să "înlocuiască majoritatea toxică din jurul PSD".


"Se termină astfel guvernarea PSD-istă care în diferite variante a durat aproape 3 ani de zile. Guvernări toxice pentru români, pentru România, guverne care au stricat foarte multe proiecte, abordări ale României", a continuat Klaus Iohannis, care a acuzat că "în ultimii 30 de ani România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD".


Șeful statului a subliniat că acestă victorie este una "importantă, mare" dar "este totuși numai o victorie de etapă" în condițiile în care urmează alegeri "grele, extrem de importante pentru România": Prezidențialele, localele și "poate chiar anticipat" alegerile parlamentare.


Ludovic Orban l-a asigurat pe președinte că va avea în Guvernul pe care îl conduce "un partener de încredere".


"Suntem după (...) aproape o minune: șapte formațiuni politice și grupuri parlamentare au reușit să se unească, să punem punct unei guvernări care cu adevărat a făcut rău României. A doua minune este învestirea acestui guvern", în condițiile în care PNL deține în Parlament doar 20% din voturi.


"Ne veți avea parteneri în tot efortul dvs de a întări poziția României pe plan internațional, în toate demersurile în cadrul parteneriatului strategic cu SUA și în cadrul NATO. Suntem deschiși pentru un dialog permanent (...) Contați pe noi", a mai spus Ludovic Orban.




Lista guvernului:


Premier: Ludovic Orban


Vicepremier - Raluca Turcan


Cabinetul de miniștri:
1. Ministerul Afacerilor Externe -Bogdan Aurescu


2. Ministerul Afacerilor Interne - Marcel Vela


3. Ministerul Apărării Naționale - Nicolae Ciucă


4. Ministerul Finanțelor - Florin Cîțu


5. Ministerul Economiei - Virgil Popescu


6. Ministerul Dezvoltării - Ion Ștefan


7. Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu


8. Ministerul Agriculturii - Adrian Oros


9. Ministerul Muncii - Violeta Alexandru


10. Ministerul Mediului - Costel Alexe


11. Ministerul Educației - Monica Anisie


12. Ministerul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Boloș


13. Ministerul Tineretului și Sportului - Ionuț Stroe


14. Ministerul Transporturilor - Lucian Bode


15. Ministerul Culturii - Bogdan Gheorghiu


16. Ministerul Sănătății - Victor Costache


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 Noiembrie 2019
Stire din Politică-Administrație : Stelian Ion votează Dan Barna
Pagina a fost generata in 0.7222 secunde