Guvernul Maia Sandu a depus jurământul, ce planuri are noul premier de la Chișinău

162
Guvernul Maia Sandu a depus jurământul, ce planuri are noul premier de la Chișinău - investirea1560008760i3snyx7-1560010693.jpg

Articole recomandate

Parlamentul a acordat, sâmbătă seara, vot de încredere Guvernului Maiei Sandu. Noul cabinet de miniștri a fost aprobat cu unanimitate de cei 61 de deputați, potrivit Ziarul de Gardă. După ce a depus jurământul, Maia Sandu și-a anunțat și prioritățile.

UPDATE Ora 18.55: Deputații au aplaudat în picioare discursul lui Igor Dodon.


Ora 18.52: Igor Dodon: "Astăzi este o zi istorică. Va rămâne în istoria modernă a R. Moldova ceea ce am făcut cu toții. Mă mândresc că în legislatura acestui Parlament avem așa bravi deputați. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, demonstrează că putem găsi limbă comună. De dvs depinde, de capacitatea Maiei Sandu depinde cât de funcțional va fi acest Guvern. Haideți să fim mai înțelepți! Să mergem la compromis, să dăm dovadă de curaj, pentru copii noștri, pentru nepoți!", potrivit zdg.md.

Noul premier și-a anunțat prioritățile

Cel mai important aspect, a afirmat Snadu, este eliberarea statului din captivitate și curățarea tuturor instituțiilor de oameni corupți, potrivit Radio Chișinău.

O altă prioritate este scoaterea țării din izolare internațională și relansarea dezvoltării economice, readucerea finanțării externe și ajutorului macro-financiar din partea Uniunii Europene.


O a treia prioritate constă în asigurarea unor condiții pentru bunăstarea reală a cetățenilor și promit că vor îmbunătăți serviciile de educație, sănătate.

"Acest Guvern înseamnă reedificarea unui stat și crearea unor instituții democratice și funcționale. Acest Guvern va fi pus la grele încercări și va Guvern în regim de viză. Există divergențe între forțele politice din țară,. Nu putem fi siguri de durata mandatului acestui Guvern. Acest Guvern poate fi demis oricând. Avem încrederea că deputații actualului Parlament nu vor merge împotriva propriilor cetățeni", a declarat Maia Sandu în Parlament.

Structura noului Guvern:

Maia Sandu – prim-ministru

Andrei Năstase – viceprim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne

Vasile Șova – viceprim-ministru pentru Reintegrare

Natalia Gavriliță – ministră a Finanțelor

Georgeta Mincu – ministră a Agriculturii și Dezvoltării Regionale

Nicu Popescu –ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene

Pavel Voicu – ministru al Apărării

Vadim Brânzan – ministru al Economiei și Infrastructurii

Stanislav Pavlovschi – ministru al Justiției

Liliana Nicolaescu-Onofrei – mininstră a Educației, Culturii și Cercetării

Ala Nemerenco – ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6625 secunde