Guvernul anunță o nouă obligație pentru firmele cu peste 50 de angajați

188
1
Guvernul anunță o nouă obligație  pentru firmele cu peste 50 de angajați - guvernulanunta-1518110105.jpg
Pentru combaterea violenței de gen, Guvernul Dăncilă intenționează să adopte o prevedere legislativă potrivit căreia instituțiile publice și firmele cu peste 50 de salariați să fie obligate să aibă un expert în egalitate de șanse.

Anunțul a fost făcut, la începutul ședinței de Guvern de ieri, de premierul Viorica Dăncilă.

"Vrem ca în România, egalitatea de șanse între femei și bărbați să fie efectiv asigurată. Cred că acest lucru este foarte important, ca urmare vom introduce obligația persoanelor juridice din sistemul public, dar și din sectorul privat, care au peste 50 de salariați de a avea în structura de personal un expert în egalitate de șanse. Nu urmărim să încărcăm birocrația cu noi funcții, vrem ca această sarcină a experților să fie exercitată în mod activ și util", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că, prin acest act normativ, va fi reglementată și noțiunea "violență de gen", conform Convenției de la Istanbul.

"Veți fi de acord cu mine că numeroasele cazuri de abuzuri pe care le prezintă atât mass-media sau care sunt monitorizate de organizațiile neguvernamentale arată că aceste reglementări sunt necesare și urgente", a mai spus ea.

Viorica Dăncilă a mai vorbit și despre proiectul de lege privind combaterea violenței în familie.

"Vrem ca în cazurile de violență domestică, polițistul să aibă dreptul de a acționa imediat pentru protejarea victimei și înlăturarea agresorului. Această măsură va putea fi aplicată în cazuri de pericol iminent la adresa securității și sănătății victimei. Vom crea deci un intrument legal prin care violența în familie va fi drastic descurajată", a afirmat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Comentează știrea

Romania
9 februarie 2018
Tara expertior

Uite o initiativa foarte buna.Chiar mai mult.Eu as propune ca acesti experti in egalitate de sanse sa fie numiti politic, atat in sistemul public cat si in sistemul privat.Partidul e in toate...De exemplu eu am o frizerie cu 50 de salariati.Sau am un salon de masaj erotic,mostenire de la PZD,cu 50 de salariati,toti experti in masaj erotic.Ei bine,in momentul asta Legea Vasilica ma obliga sa-mi angajez un expert in frectii.Ma prezint la sediul PSD-ului fac o cerere si partidul imi repartizeaza un expert ,un fel de bagator de seama,un om care arde gazul degeaba in cazul nostru este omul care raspunde de ventuze.Mi-e dor de PCR.Sa ne amintim ca in Epoca de Aur fiecare unitate economica, fie ea CAP sau institut de cercetare,avea cate un expert propagandist numit secretar de partid si cate un expert in contrainformatii numit ciripitor la partid.Si treaba a mers foarte bine,toti frecau menta prin unitate si pe salarii mari.Ei bine,PCR se intoarce.PCR recidiveaza.Bine spunea un jurnalist."Nu de PSD ma tem,ci de vesnicia lui " Eu as spune ca nu de pesedei mi-e frica,ci de prostia lor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3884 secunde