Mai multe ştiri online:

Guvernul a prelungit termenul limită pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit

Ştire online publicată Joi, 12 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Guvernul a decis, în ședința de joi, prelungirea până la 31 iulie a termenului limită pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.


Potrivit lui Barbu, Executivul a adoptat o ordonanță de urgență în acest sens, la propunerea Ministerului Finanțelor.


"S-a adoptat prelungirea cu două săptămâni, respectiv până la 31 iulie 2018, a termenului limită pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice. (...) Termenul inițial era 16 iulie 2018. Pentru depunerea online a declarației unice în termenul (...) prorogat se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 15 martie 2019. Cu alte cuvinte, toate acele modificări făcute de Guvern în acest an în legătură (...) cu depunerea declarației unice rămân în vigoare, doar că termenul (...) se prorogă până la 31 iulie", a precizat Nelu Barbu.


Totodată, purtătorul de cuvânt al Executivului a spus că aceeași OUG adoptată joi mai prevede "instituirea unui sistem de compensare care să stingă creanțele reciproce existente între statul român și persoanele care beneficiază de despăgubiri în temeiul legilor din domeniul restituirii proprietății".


"Este vorba, mai exact, de acele persoane care au creanțe către ANRP, iar, în același timp, au de primit de la această instituție despăgubiri conform legilor de restituire. Așadar, se compensează aceste creanțe", a mai afirmat Nelu Barbu, potrivit Agerpres.ro.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9864 secunde