Guvernul a lansat programul de Internship. Ce cuprinde și cine poate participa

277
Guvernul a lansat programul de Internship. Ce cuprinde și cine poate participa - guvernulalansat-1554991987.jpg

Articole de la același autor

Studenții și absolvenții de studii superioare sunt invitați să aplice pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului Oficial de Internship al Executivului.


Anul acesta, în cadrul programului sunt alocate 200 de locuri la 55 de ministere, autorități și agenții ale administrației publice centrale.


"Programul Oficial de Internship al Guvernului României are ca scop facilitarea cunoașterii de către interni a specificului activității Guvernului României, prin intermediul unor experiențe de lucru, menite a le dezvolta abilitățile practice și competențele profesionale. Programul va oferi tinerilor oportunitatea, timp de două luni, pe parcursul celor 8 ore/zi, de a învăța modul de funcționare și organizare a administrației publice de la funcționari publici cu experiență. De asemenea, cei 200 de interni vor avea oportunitatea de a participa la diverse vizite de informare -documentare la sediile instituțiilor administrației publice centrale, mediului asociativ care participă în mod activ la actul de guvernare și reprezentanțe ale ambasadelor, pentru a învăța mai mult despre procesele democratice și politicile publice adoptate în România", se explică într-un comunicat transmis de reprezentanții Guvernului. 


În cadrul programului, internii vor beneficia de o indemnizație lunară în valoare de 2.080 de lei brut. Anul trecut, fiecare participant a primit o bursă în cuantum de 1.000 de lei.


"O altă noutate se referă la faptul că perioada de desfășurare a programului de Internship este considerată vechime în câmpul muncii. La finalul perioadei de Internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României și, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor", se precizează în comunicat.
Calendarul ediției din acest an a programului este următorul: 10 aprilie - 19 mai (depunerea candidaturilor), 20 - 21 mai (evaluarea dosarelor),
23 mai - publicarea rezultatelor, 23 mai - 3 iunie (evaluarea aplicațiilor),
4 iunie (publicarea rezultatelor), 10 iunie - 24 iunie (interviuri Skype)
28 iunie (anunțarea rezultatelor finale), 15 iulie (deschiderea programului) și 13 septembrie - închiderea programului.
Înscrierile se fac online, iar condițiile de participare, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.internship.gov.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.399 secunde