Guvernul a aprobat normele metodologice pentru aplicarea legii privind câinii maidanezi

150
2
Guvernul a aprobat normele metodologice pentru aplicarea legii privind câinii maidanezi - 8186145537ac2-1386781483.jpg
Guvernul a aprobat în ședința de astăzi normele metodologice pentru aplicarea legii privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mirel Palada, citat de agerpres.ro.


"Sunt reglementate o serie de aspecte concrete privind gestionarea problemelor câinilor fără stăpân de către autoritățile publice și anume stabilirea condițiilor de înființare și funcționare a serviciilor specializate pentru gestionarea problemei câinilor fără stăpân, felul în care se interzice cazarea câinilor în adăposturi publice ce nu respectă condițiile minime de funcționare, de asemenea, faptul că operatorii serviciilor specializate sunt obligați să asigure personalul pentru deservirea permanentă a adăposturilor publice, (..) faptul că aceștia au obligația de a promova adopția câinilor fără stăpân", a precizat Palada. 


Comentează știrea

hm...
12 decembrie 2013
dar de ce

nu sunt pedepsiti cei care adopta cainii pentru a-i abandona -din nou- pe spatiul public? in sfarsit, sa vedem cum o vor aplica... Daca o vor aplica...

Iulian Spirescu
25 decembrie 2013
se poate si altfel daca vrem.... dar cine ne intreaba ?

O soluție simplă și norrmală ar fi să îi redăm înapoi naturii ca să aibă grijă de ea fiindcă oricum nu este protejată destul acum și se rupe din ea. Propunerea ar fi să îi hrănească institutuțiile și eliberați acolo unde au necesități de a proteja natura cu resturi de la oameni și în cazul în care fac probleme și se reîntorc în orașe să fie duși în afara orașelor și hrăniți acolo. Costurile sunt infim mai mici decât a face și întreține un adăpost special. Ca oricare fiintă vie de pe acest pământ avem un instinct de apărare în momente de cumpănă în care suntem amenințați. De ce tocmai noi să luăm viața unei specii fiindcă unul sau două sau mai mult ființe provoacă probleme grave. Se spune că pădure făra uscături nu există. De ce nu se ia o decizie asemănătoare și pentru cazurile de omor din culpă la oameni. Ce ar fi să ne adopte și pe noi cineva in termen de 7 zile fiindcă suntem și noi vinovați chiar și mai vinovați că i-am scos din natură și folosit mii de ani. Noi suntem principalii vinovați nu animalele care ar trebui să le ocrotim că sunt nobile și de multe ori mai nobile de cât oamenii.

Articole pe aceeași temă

Joi, 07 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Guvernul ne îngroapă în datorii
Pagina a fost generata in 0.547 secunde