Guvernul a aprobat măsurile pentru modernizarea Sistemului 112

328
Guvernul a aprobat măsurile  pentru modernizarea Sistemului 112 - guvernulaaprobat-1536942029.jpg
Guvernul a aprobat hotărârea referitoare la demararea proiectului privind modernizarea și extinderea Sistemului de Urgență 112.

"Hotărârea privind demararea proiectului important pentru cetățeni, anume modernizarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență - 112 și extinderea acestuia cu fonduri europene a fost aprobată", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Pe 28 august, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Ionel-Sorinel Vasilca, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul "Modernizarea infrastructurii hardware și software a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență".

"Este vorba de o nouă investiție care prevede modernizarea infrastructurii Sistemului Național Unic pentru apeluri de urgență 112. Proiectul are o valoare de 47,6 milioane de euro și o perioadă de implementare de 36 de luni și constă în modernizarea componentelor de hardware și software pentru un răspuns mai prompt al agențiilor de urgență la solicitările cetățenilor aflați în situații de urgență. Beneficiile proiectului sunt cele legate de creșterea capacității de răspuns la solicitările cetățenilor, reducerea timpului de așteptare al meu ca cetățean care apelează la 112 cu 5 secunde, de la 59 de secunde, la 54 de secunde", a spus Rovana Plumb, la acea dată.

Ea a mai spus că prin acest proiect se vor introduce mecanisme moderne de gestionare a resurselor și echipajelor de intervenție și va exista o alertare automată a tuturor structurilor ce pot interveni în situații de amploare.

"Vor exista apeluri de urgență cu transmisii video și imagini de la locul evenimentului. Acest lucru este o noutate, pentru că aici cetățenii vor avea posibilitatea să transmită informații suplimentare, precum imagini video, poze, date, text sms sau alte aplicații de telefonie mobilă, gen WhatsApp", a afirmat Rovana Plumb.

Plumb a mai spus că se urmărește creșterea preciziei de localizare a urgenței prin GPS și că va exista și un tablou operațional disponibil pentru toate instituțiile care intervin, actualizat în timp real. O altă noutate este extinderea accesibilității apelului de urgență pentru persoanele cu dizabilități, a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6124 secunde