Guvernul a adoptat Ordonanța pe referendum. Pragul de validare rămâne la 30%

140
Guvernul a adoptat Ordonanța pe referendum. Pragul de validare rămâne la 30% - media148144730439044700-1557348167.jpg

Articole recomandate

Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență care vizează legislația electorală, elaborată de AEP, care a solicitat unele modificări pentru referendumul din 26 mai și pentru europarlamentare.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că actul normativ este unul strict tehnic și nu cuprinde prevederile controversate despre care s-a vorbit în spațiul public.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a declarat că în ședința de Guvern au fost adoptate două acte normative privind organizarea celor două scrutine din 26 mai, iar în baza acestora nu se schimbă cvorumul de participare la referendum și nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia.

"Guvernul a aprobat astăzi o ordonanță de urgență și o hotărâre de guvern care includ măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine ce vor avea loc pe data de 26 mai 2019, anume alegerea reprezentanților României în Parlamentul European și referendumul național convocat de președintele României. Prin aceste acte normative sunt stabilite date tehnice care să asigure derularea corectă, transparentă și democratică a procesului electoral. Subliniez faptul că prevederile legale referitoare la campania pentru referendum rămân cele în vigoare în acest moment. Prin urmare, nu se modifică cvorumul de participare la referendum și nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia. În continuare, acestea sunt determinate în funcție de numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente", a arătat el, în cadrul unei declarații de presă susținute la sediul Guvernului.

Nelu Barbu a menționat că, prin completările legislative aprobate, se asigură organizarea simultană a operațiunilor electorale și a celor pentru referendum, fiind vorba despre "o completare a legislației" în acest sens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8917 secunde