Guvernanții au majorat ajutoarele financiare pentru văduvele și veteranii de război

202
2
Guvernanții  au majorat  ajutoarele financiare pentru văduvele  și veteranii de război - ajutoareveteraniderazboi-1513864818.jpg

Articole de la același autor

Văduvele și veteranii de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat vor primi, în acest an, câte 370 lei pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, al energiei electrice sau termice pentru nevoi casnice, potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobate, recent, cu 10,5% mai mult față de anul trecut.

De această sumă vor beneficia în total 10.066 persoane. Fondurile provin din bugetele pe anul 2017 ale Ministerului Muncii și Justiției Sociale (pentru 9.438 persoane), Ministerului Apărării Naționale (327 persoane), Ministerului Afacerilor Interne (300 persoane) și Serviciului Român de Informații (1 persoană).

Anul trecut, aproximativ 13.677 persoane au primit câte 335 lei. Drepturile de care beneficiază persoanele care au calitatea de văduve și veterani de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat care au suferit o infirmitate sunt reglementate prin Legea nr.44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cuantumul este stabilit, anual, prin Hotărâre a Guvernului, și ține cont atât de evoluția prețurilor, cât și de posibilitățile de susținere de la bugetul de stat. 

Comentează știrea

Papu
22 decembrie 2017
Pensie specială

Acești oameni merită pensii speciale, nu porcii de generali izmenari ca Oprea sau borfașii din Parlament ?!

DODO
23 decembrie 2017
???

citi or mai trai !?! ii numeri pe degete Exista o asociatie a veteranilor si urmasilor lor care percepe o txa de administrare a ...nimic doar foi de drum ( cine mai calatoreste la virsta asta ! ) nici macar o suma simbol pt inmormintare

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3355 secunde