Grindeanu, sesizare la CCR cu privire la votul moțiunii de cenzură

130
Grindeanu, sesizare la CCR cu privire la votul moțiunii de cenzură - grindeanu2-1498733423.jpg
Premierul Sorin Grindeanu a transmis, astăzi, o scrisoare președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, solicitându-i acestuia examinarea condițiilor votării de către senatori și deputați a moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului său.


În scrisoarea trimisă CCR, Sorin Grindeanu susține că modul în care a fost exprimat votul ar fi creat un conflict juridic de natură constituțională, potrivit agerpres.


"Apreciez că modalitatea de exprimare a votului din data de 21 iunie 2017 cu privire la moțiunea de cenzură, desfășurată în condiții neregulamentare, a conturat un veritabil conflict juridic de natură constituțională între autoritățile publice datorită efectului direct al rezultatului votului asupra Guvernului", se arată în sesizarea premierului interimar.

Fostul prim-ministru PSD invocă, drept argumente în favoarea sesizării, art. 113 din Constituția României și articole din Regulamentul activităților comune alee Camerei deputaților și Senatului, care stabilesc că votul este secret, exprimat cu bile.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2106 secunde