€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Geoană: "Este un moment în care națiunile din NATO trebuie să se reunească"

Ştire online publicată Sâmbătă, 10 Iunie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Institutului Aspen România, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, că este momentul ca membrii Alianței Nord-Atlantice să fie uniți.


"Există momente în istoria noastră contemporană în care sunt testate elementele noastre fundamentale, lucruri care credem că sunt garanțiile ordinii și păcii la nivel mondial. Toate acestea sunt însă sub un semn de întrebare foarte mare. Cei doi președinți au spus ieri că am început parteneriatul acum 20 de ani. Președintele Trump spunea că mai bine de 20 ani. Nu, a fost pe 11 iulie 1997, deci acum 20 de ani. (...) Cred că este un moment când națiunile care au venit mai târziu decât Vestul, națiuni precum România, Polonia sau țările din Flancul estic, sau membri mai vechi, precum Turcia, sau membri critici ai Alianței trebuie să se reunească din nou", a afirmat Geoană, la conferința "Threats. Resilience. Society", organizată de Institutul Aspen România, în parteneriat cu Divizia de Diplomație Publică a NATO.


El a spus că președintele Trump s-a referit, cu ocazia întâlnirii cu președintele României, la articolul 5, "acea sintagmă care ține Alianța unită". "Dincolo de retorică, astfel de angajamente nici măcar din partea președintelui Statelor Unite nu pot fi luate drept garanții, pentru că lumea este instabilă, se schimbă și opiniile se schimbă, precum în Regatul Unit, și există un stres foarte mare, presiuni foarte mari", a subliniat Geoană. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7618 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9341 secunde