Geoană: "Este un moment în care națiunile din NATO trebuie să se reunească"

180
1
Geoană:

Articole recomandate

Președintele Institutului Aspen România, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, că este momentul ca membrii Alianței Nord-Atlantice să fie uniți.


"Există momente în istoria noastră contemporană în care sunt testate elementele noastre fundamentale, lucruri care credem că sunt garanțiile ordinii și păcii la nivel mondial. Toate acestea sunt însă sub un semn de întrebare foarte mare. Cei doi președinți au spus ieri că am început parteneriatul acum 20 de ani. Președintele Trump spunea că mai bine de 20 ani. Nu, a fost pe 11 iulie 1997, deci acum 20 de ani. (...) Cred că este un moment când națiunile care au venit mai târziu decât Vestul, națiuni precum România, Polonia sau țările din Flancul estic, sau membri mai vechi, precum Turcia, sau membri critici ai Alianței trebuie să se reunească din nou", a afirmat Geoană, la conferința "Threats. Resilience. Society", organizată de Institutul Aspen România, în parteneriat cu Divizia de Diplomație Publică a NATO.


El a spus că președintele Trump s-a referit, cu ocazia întâlnirii cu președintele României, la articolul 5, "acea sintagmă care ține Alianța unită". "Dincolo de retorică, astfel de angajamente nici măcar din partea președintelui Statelor Unite nu pot fi luate drept garanții, pentru că lumea este instabilă, se schimbă și opiniile se schimbă, precum în Regatul Unit, și există un stres foarte mare, presiuni foarte mari", a subliniat Geoană. 






Comentează știrea

MIHAI
11 iunie 2017
GANDIRE DE FOST MINISTRU DE EXTERNE

Declaratia lui Geoana este perfida si menita sa diminueze valoarea si rezultatele vizitei presedintelui in SUA . A rostit de doua ori numele presedintelui SUA si l-a ignorant pe cel al Romaniei . N-o fi avand importanta omisiunea ( intentionata ), dar este semnificativa . Mare specialist in a ne prezice viitorul , ne da asigurari ca actul politic reprezentat de vizita este unul oarecare , avand in vedere ca " lumea este instabila , lumea se schimba " , si doar Geoana ramane acelas : un pesedist ratat .Era cu totul altceva daca el ar fi fost presedintele Romaniei .

Pagina a fost generata in 0.3763 secunde