Geoană, despre corupția din România: "Aici duce exportul de scandal"

317
Geoană, despre corupția din România:
România ajunge din nou cu tema corupției pe prima pagină a presei internaționale - aici duce exportul de scandal din țara noastră, consideră fostul ministru de Externe Mircea Geoană, făcând referire la scrisoarea lui Rudolph Giuliani.

"Aici duce exportul de scandal din România - ajungem din nou cu tema corupției pe prima pagină a presei internaționale. Jocul cu mantă, folosirea pârghiilor de influență din străinătatea influentă pentru susținerea intereselor de acasă, era până mai de curând apanajul instituțiilor și a unui grup de inițiați. Au învățat și alții să o folosească și nu ezită să o facă. Câștigă cineva din asta? Eu cred că pierdem cu toții", a scris Mircea Geoană, ieri, pe Facebook.

Potrivit Agerpres, Rudolph Giuliani, avocatul președintelui Donald Trump, a declarat pentru politico.eu că scrisoarea adresată președintelui român Klaus Iohannis a avut la bază un raport întocmit de fostul director al FBI Louis Freeh, care conduce o companie de consultanță ce are relații de afaceri și cu el.

"Scrisoarea s-a bazat pe un raport pe care l-am examinat, întocmit de Louis Freeh, care conduce compania de consultanță globală Freeh Group International Solutions. Ei îmi plătesc onorariul", a explicat Giuliani.

Chiar și așa, însă el nu a spus câți bani primește de la respectiva companie și nici dacă aceasta i-a cerut să acționeze pentru un anume client.

Într-un articol publicat de revista Forbes, Louis Freeh a enunțat un plan cu cinci măsuri menite să restabilească statul de drept în România în contextul temerilor tot mai mari despre cum campania anticorupție erodează libertatea și restrânge libertatea de expresie.

"Aceste protocoale secrete (dintre SRI și instituții precum Parchetul General și Consiliul Superior al Magistraturii), ascunse poporului român și supravegherii legislative, reprezintă un acord secret care dislocă statul de drept prin transformarea ofițerilor de informații în agenți judiciari", a spus fostul director al FBI într-un interviu acordat publicației Forbes.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6902 secunde