Gelil Eserghep: "Este de datoria noastră să ne gândim la semenii noștri"

188
1
Gelil Eserghep:

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a pregătit și de data aceasta, cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului – Qurban Bayram, peste 1.200 de pachete care sunt împărțite membrilor comunității cu posibilități materiale reduse și văduvelor. Pachetele conțin carne, ulei, făină, zahăr și orez. 


"Produsele alimentare au fost achiziționate cu banii strânși din donațiile membrilor UDTTMR. Este de datoria noastră să ne gândim și la semenii noștri, mai ales în aceste zile de sărbătoare, iar comunitatea noastră a dat dovadă mereu de unitate, fiind solidară cu cei aflați în suferință. Și cu acest prilej le transmitem tuturor membrilor comunității noastre că îi așteptăm la activitățile uniunii, pentru o cât mai bună promovare a valorilor noastre tradiționale și pentru consolidarea relațiilor de la nivelul comunității. Cu ocazia Kurban Bayram-ului, transmit atât în nume personal, cât și în calitate de președinte al UDTTMR, tradiționala urare Qurban Bayramınız Qayırlı Bolsın!", a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.


Anul acesta, musulmanii din întreaga lume sărbătoresc în zilele de 24, 25, 26 și 27 septembrie Qurban Bayram-ul (Sărbătoarea Sacrificiului). Potrivit tradiției islamice, credincioșii au obligația ca în această perioadă să sacrifice un animal (batal, oaie, vită). Cu prilejul acestei sărbători, musulmanii trebuie să se împace, se fie uniți și să se gân-dească la cei săraci, la cei care au nevoie de ajutor. Astfel că, din animalul sacrificat, tradiția spune că două treimi trebuie împărțite, iar o treime se oprește în casă, pentru a fi consumată de familie.


Comentează știrea

wwww.
23 septembrie 2015
ce eserghep?

Este pacat de tatari care au ajuns sa fie condusi de catre tine ,si penali si o gramada de neveste.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4621 secunde