GALERIE FOTO. ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, CELEBRATĂ LA CONSTANȚA

783
3

Articole recomandate

Românii sărbătoresc astăzi 97 de ani de la Marea Unire. Așa cum sublinia istoricul Florin Constantiniu, "…Marea Unire din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Măreția ei stă în faptul că desăvârșirea unității naționale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii națiuni române, realizată într-un elan țâșnit cu putere din străfundurile conștiinței unității neamului, un elan controlat de fruntașii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligență politică remarcabilă spre țelul dorit. [...]

Marea Unire nu a fost rezultatul participării României la război. Nici partizani Antantei, nici cei ai Puterilor Centrale nu au avut în vedere revoluția din Rusia și destrămarea monarhiei austro-ungare. Raționamentul lor s-a înscris formulei tradiționale a raportului de putere interstate: victoria Antantei ne va da Bucovina, Transilvania și Banatul, victoria Puterilor Centrale ne va da Basarabia; o biruință o excludea pe cealaltă, astfel că nimeni nu vedea cum ar fi cu putință ca toate aceste provincii să intre aproape simultan în frontierele Vechiului Regat. [...]

Nu o victorie militară a stat la temelia României Mari, ci actul de voință al națiunii române de a-și da armătura teritorial-instituționalã care este statul național, titrează ziuanaționala.ro.

O necesitate istoricã - națiunea trebuie să trăiască într-un stat național - s-a dovedit mai puternică decât orice guvern sau partid, culpabil de egoisme sau incompetență, și, punând în mișcare națiunea, i-a dat acea forță uriașă ca peste toate adversitățile să dea viață aspirației sale: statul național."



Ca în fiecare an, Ziua Națională a României este sărbătorită și la Constanța prin ceremonii religioase, defilări militare, demonstrații și ample manifestări.




Comentează știrea

Gore
1 decembrie 2015
1Decembrie 2015 la Constanta

Numai sarbatoare nu poti da spui ca a fost azi la Constanta!!!! Un eveniment bifat pe agenda incarcata a autoritatilor!!! DL primar vremelnic , a plecat inainte de terminarea manifestatiei!!! Pregatirea si desfasurarea desfasurate pe repede inainte..o atmosfera trista..lume foarte putina! Cam 300 , mai multi soldati ,popi, si altii din primarie,prefectura...Priviti ce straie de sarbatoare au pus la primarie si prefectura..steagul Romaniei rupt pe junatate,Celelalte decolorate...la statuie catargul fara drapel....Rusine oficialitatilor locale!

Mihai
1 decembrie 2015
slab

Slab tot. Slab rau.

Murphy
2 decembrie 2015
Se cunoaste lipsa creierului

O sarbatoare fara creierul Constantei, dl. primar de mare slem Mazare Stefan Radu. Deee taica, daca l-ati futut si l-ati dat la DNA asa va trebuie, mancati sarmale imaginare, beti tuica fiarta si vin fiert hologramate, mancati fasole cu carnati dar, la anul si la multi ani, acum nu mai e fraierul care va dadea de pomana moka. Acum conduc prostii, asta ati vrut, asta aveti, bravo Mazare, acum se vede lipsa ta, au venit 300 de ametiti la ordin, constantenii nu au venit, si sunt multi, foarte multi pro Mazare fiindca a demonstrat ca este un mare om, de mare valoare. Sper sa nu-mi stergeti comentariul meu, mai bine injurati-ma aici in forum ca va spun adevarul adevarat.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : CUPA "1 DECEMBRIE" la ȘAH, azi
Pagina a fost generata in 0.3942 secunde