GALERIE FOTO / Grecii din Constanța au sărbătorit Ziua Națională a Republicii Elene

2555

Articole de la același autor

An de an, la data de 25 martie, grecii de pretutindeni sărbătoresc în această zi câștigarea independenței din 1821, eveniment ce marchează Ziua Națională a Republicii Elene. 


La Constanța, Comunitatea Elenă "Elpis" a marcat acest moment încă de dimineață, atunci când, la Biserica Greacă Methamorphosis (Schimbarea la Față), a avut loc Te Deum-ul în cinstea Zilei Naționale. 


Seara, sala mare a Casei de Cultură din Constanța a fost neîncăpătoare pentru cei care au vrut să fie alături de etnicii greci de la malul mării.


Spectacolul a început cu intonarea imnului de stat al României urmat de cel al Greciei.


"25 Martie 1821 este ziua în care ne amintim că poporul român a fost alături de cel grec, iar bătălia de la Drăgășani ne aduce aminte că sângele vărsat a fost deopotrivă grecesc și românesc. La mulți ani, România! La mulți ani, Grecia !", a spus președintele Comunității Elene din Constanța și vicepreședinte al Uniunii Elene din România, Anton Traian Antoniadis.


A urmat un spectacol pe cinste cu muzică și dansuri tradiționale, iar spectatorii au aplaudat cu frenezie fiecare moment. La final, formația Antik a interpretat mai multe melodii renumite iar unii spectatori, care până atunci se rezumaseră doar să bată din palme pe ritmurile grecești, au urcat pe scenă și au dansat alături de Ansamblul "Elpis" din Constanța și Ansamblul Artistic "Olympos" venit special pentru acest eveniment de la Galați.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Februarie 2017
Stire din Eveniment : Spion dat în urmărire, arestat în Grecia
Marţi, 10 Ianuarie 2017
Stire din Actual : Atac armat. Un polițist a fost rănit
Pagina a fost generata in 0.3108 secunde