Dacian Cioloș:

"Franța o va susține pe Laura Kovesi la conducerea Parchetului European"

190
Președintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloș, a declarat că Franța nu poate retrage candidatura lui Jean-Francois Bohnert la conducerea Parchetului European, pentru că niciunul dintre candidați nu este reprezentant al unui stat, ci candidează pe cont propriu. 


"Nu avea cum și nu are cum să retragă un stat membru un candidat pentru funcția de procuror-șef la nivel european, pur și simplu pentru că nu sunt candidați ai statelor membre. Laura Codruța Kovesi nu a fost candidatul Guvernului României. A candidat pe cont propriu. Domnul Bohnert din Franța a candidat pe cont propriu. Candidatul german (n.r. - cel de-al treilea care a fost pe lista scurtă) a candidat în nume propriu", a spus Cioloș, într-o emisiune la Digi24. 


Acesta a explicat că Franța a anunțat că o va susține pe Kovesi, care a ieșit pe primul loc la procesul de selecție, după ce candidatul francez a fost votat în Consiliul Uniunii Europene, însă nu a retras candidatura acestuia. 
Administrația Prezidențială a informat, vineri, că președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu omologul său francez, Emmanuel Macron, prilej cu care acesta i-a transmis că Franța va susține candidatura Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European și va retrage candidatura lui Jean-Francois Bohnert.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5949 secunde