Fostul președinte al UDMR și foști parlamentari ai Uniunii, premiați la Consiliul Reprezentanților Unionali

98
Fostul președinte al UDMR și foști parlamentari ai Uniunii, premiați la Consiliul Reprezentanților Unionali - rmdszkelemenhunorannahorvathcluj-1485608980.jpg
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a premiat, sâmbătă, înaintea ședinței Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) de la Târgu Mureș, foști deputați și senatori ai formațiunii, care s-au retras de pe eșichierul politic, renunțând să candideze pentru un nou mandat în Parlament, între aceștia fiind și Marko Bela, fostul lider al Uniunii, transmite Agerpres.

"Dorim să mulțumim pentru a doua oară pentru munca acelora care în anii trecuți au activat în Parlament. Nu ne luăm rămas—bun, ci dorim să le mulțumim pentru munca pe care au depus-o pentru că, prin munca lor, aceștia au asigurat reprezentarea parlamentară a maghiarilor din România, reprezentare care coincide cu căderea dictaturii comuniste, cu Revoluția din 1989 și cu începuturile construcției statului de drept. Spun începuturile pentru că acest proces nu s-a terminat nici după 27 de ani. Foarte mulți dintre aceștia au stat în Parlament din 1990 până în 2016, au terminat cu politica în Parlament, sunt unii cu un singur mandat, alții cu două, trei sau mai multe, dar nu numărul mandatelor este important, ci trebuie să vă spun că în anii trecuți aceștia au reprezentat interesele comunității, ajungând acolo datorită încrederii maghiarilor din România, de foarte multe ori în condiții foarte grele. În condițiile cele mai grele au reușit să lanseze mesajul că are sens ceea ce facem, dacă este cazul ne punem pe picioare din nou și din nou și pentru a mia oară ne apucăm să construim, pentru că știm un lucru și avem încredere într-un singur lucru — în patria noastră, în pământul nostru natal", a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Liderul UDMR a spus că maghiarii își doresc păstrarea identității, reconstruirea instituțiilor, redobândirea bunurilor pentru a rămâne acasă și că cei premiați au avut încredere în comunitate.

"Noi credem că acest pământ are un viitor, așa cum pământul natal este trecutul, prezentul și viitorul nostru. Aici dorim să ne păstrăm identitatea, să ne reconstruim instituțiile noastre, să ne redobândim bunurile noastre și această comunitate care vrea toate acestea vrea să rămână acasă. Vorbim despre oameni care au avut încredere în această societate, societatea având și ea încredere în ei. Toată lumea știa că vrem ceva mai bun, că vrem bunăstare, că vrem libertate, colegii noștri au făcut această muncă, au făcut-o cum știau ei mai bine. Eu aș dori să le mulțumesc pentru această muncă fiecăruia în parte, (...) le vom acorda o diplomă și o operă de artă plastică", a mai afirmat liderul UDMR.

El i-a invitat pe politicienii premiați să ajute noua generație și le-a transmis ca ori de câte ori simt nevoia să își spună părerea să facă acest lucru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0818 secunde